Search by category:
Egyéb kategória

Egyre közelebb a bajnoki címhez a Ferencváros

Egyre közelebb a bajnoki címhez a Ferencváros
Elek Zoltán
2022. 04. 18., h – 17:55

2022. április 19., kedd – 08:00
Friss ikon
Off

Törzs

A húsvéti forduló pénteken egy kiesési rangadóval kezdődött, ahol a Debrecen 3:1-re győzte le agyirmótiakat. Előbbiek így a nyolcadik helyre jöttek fel a tabellán, míg utóbbi csapat egyre nehezebb helyzetbe kerül és az MTK-val holtversenyben a 11. helyen áll.

Szombaton két 4:0-s sikerrel folytatódott a bajnokság, az Újpest a Zalaegerszeget, a Paks az MTK-t ütötte ki.

A lila-fehérek megszakították a ZTE hét bajnoki óta tartó veretlenségi sorozatát. Zivzivadze elképesztő formába lendült a IV. kerületben, hiszen téli érkezése óta 8 bajnokin 9 gólt lőtt és 2 gólpasszt is kiosztott. A georgiai támadó most két találatot jegyzett.  A Paksnak sikerével szintén sikerült egy sorozatot megszakítania, de ők a saját négymeccses nyeretlenségi szériájukat törték meg. A góllövőlistát vezető paksi csatár Ádám Martin már 26 góllal vezeti a góllövőlistát, a második helyen álló kispesti Nenad Lukics és a ferencvárosi Ryan Mmaee 13-13 találatnál jár.

A forduló rangadóját vasárnap Budapesten rendezték, ahol a Honvéd fogadta az FTC-t. A zöld-fehérek ugyan gyorsan vezetést szereztek, de ezt követően magukra találtak a kispestiek és többszös is átvették a játék irányítását. Ennek is volt köszönhető, hogy még a szünet előtt egyenlítettek. Zsótér Donát szabadrúgásgóljánál sem a sorfalnak, sem Dibusz Dénesnek nem volt esélye a hárításra. A szünet után mindkét edző igyekezett változtatni, a zöld-fehérek formációt is váltottak, ami a 91. percben hozta meg az eredményt. Ekkor Zakariassen szerezte meg a győztes gólt egy szöglet után, amelyet tévesen ítéltek meg a Fradinak a játékvezetők.

„Jó meccset játszottunk egy jó csapat ellen. Jobbak voltunk, de ők az első lövésükből betaláltak. Ez után sokáig mi kontrolláltuk a játékot és helyzeteket alakítottunk ki. Egy pontot biztosan megérdemeltünk volna. Sajnálom, hogy így alakult, de gratulálok a Ferencvárosnak, az egyéni kvalitások döntötték el a három pont sorsát” – értékelt a lefújást követően Nebojsa Vignjevic, a Honvéd vezetőedzője.

Hasonlóan láthatta a meccset Sztanyiszlav Csercseszov is, aki diplomatikusan ezt úgy fogalmazta meg, hogy ugyan nem játszottak végig jól, de a taktikai változások után végül ők tudták belőni a győztes gólt.

Ez a siker és a két üldöző, vagyis a Puskás Akadémia és a Kisvárda vasárnapi gól nélküli döntetlenje azt jelenti, hogy öt fordulóval a szezon vége előtt a Ferencváros előnye 11 pontra nőtt a felcsútiak és 13-ra a kisvárdaiak előtt. Botka Endréék egyre közelebb érezhetik magukat a 33. bajnoki címükhöz.

Vasárnap az egyre inkább magára találó Fehérvár Mezőkövesden győzött, így már négy mérkőzés óta veretlen. Nikolics Nemanjáék jelen állás a szerint az Újpesttel, a Zalaegerszeggel és a Pakssal vívnak majd meg a negyedik helyért.

Bevezető

A labdarúgó NB I 28. fordulójában a listavezető fővárosi rangadót nyert, míg üldözői csak döntetlent játszottak egymással, így az  FTC előnye 11 pontra nőtt az élen.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Elek Zoltán

Read More

Post Comment