Search by category:
Egyéb kategória

La Liga – Újabb fontos lépést tehet a bajnoki cím felé a Real Madrid

La Liga – Újabb fontos lépést tehet a bajnoki cím felé a Real Madrid
Mészáros Richárd
2022. 04. 18., h – 13:09

2022. április 18., hétfő – 13:15
Friss ikon
Off

Törzs

A királyi gárda azzal a tudattal vendégszerepel a középmezőnybe tartozó Osasuna vendégeként, hogy előnye 15 pont üldözői, az FC Barcelona, a Sevilla és az Atlético Madrid előtt. A közelmúlt egymás elleni mérlege még úgy is a fővárosiak mellett szól, hogy októberben Madridban gól nélküli döntetlen született: az Osasuna legutóbb 2011 januárjában tudta legyőzni a Realt. Carlo Ancelotti együttesének védelme az elmúlt két találkozóján nem állt a helyzet magaslatán, így is erőt meríthet ezekből az összecsapásokból: a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében hosszabbítás után 3–2-re kikapott ugyan a Chelsea-től a Santiago Bernabéu Stadionban, ám így is kiharcolta a továbbjutást, a Sevilla elleni vasárnapi rangadót pedig kétgólos hátrányból fordítva nyerte meg 3–2-re a szárnyaló Karim Benzema vezérletével.

Riválisai közül a két meccsel kevesebbet játszott katalánok az európai kupaszereplésre hajtó, hatodik Real Sociedadhoz látogatnak. Az idén fantasztikus formát mutató gránátvörös-kékek 15 veretlenül megvívott tétmérkőzés után csütörtökön szenvedtek búcsút jelentő és fájó hazai vereséget az Eintracht Frankfurt elleni Európa-liga negyeddöntő visszavágóján. A legutóbbi nyolc bajnokijából mindössze egyet elvesztő baszk együttes legutóbbi győzelmének napjáig az egymás elleni találkozókon 2016. április 9-ig kell visszalapozni a naptárban.

A Sevilla ahhoz a Levantéhez látogat, amelynek égetően fontos a pontszerzés a kiesés elkerüléséhez, ám azt figyelembe véve is meglepetés lenne az andalúzok pontvesztése, hogy formájuk nem a legjobb, elmúlt hat tétmeccsükből csak egyszer ünnepelhettek győzelmet.

A címvédő Atlético Madrid a bennmaradásért harcoló Granadát fogadja, amely decemberben hazai pályán le tudta győzni fővárosi ellenfelét.    

Bevezető

Újabb fontos három pontért utazik Pamplonába a listavezető Real Madrid a spanyol labdarúgó-bajnokság hétközi 33. fordulójában, szerdán.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment