Search by category:
Egyéb kategória

Zelenszkij bírálta, hogy késnek a fegyverszállítmányok

Zelenszkij bírálta, hogy késnek a fegyverszállítmányok
Mészáros Richárd
2022. 04. 18., h – 09:29

2022. április 18., hétfő – 09:30
Friss ikon
Off

Törzs

Volodimir Zelenszkij esti videóbeszédében kifejtette: „minden késedelem a fegyverek terén, minden politikai késedelem engedélyt ad Oroszországnak, hogy elvegye az ukránok életét. Oroszország így értelmezi ezt. A valóságban nem így kellene lennie” – mondta.

Katonai szakértők úgy vélik, hogy Ukrajnának az ország keleti részén lényegesen több nehézfegyverzetre lesz szüksége ahhoz, hogy ellenálljon a támadásoknak.

Zelenszkij arra figyelmeztetett, hogy az orosz hadsereg a közeljövőben offenzívára készül a kelet-ukrajnai Donyec-medence ipari térségében.

„Ahogy az orosz csapatok Mariupolt pusztítják, úgy akarnak más városokat és közösségeket is kiirtani a donyecki és luhanszki területeken” – mondta.

A hetek óta ostrom alatt álló Mariupol kikötővárosban vélhetően több ezer lakos vesztette életét.

Zelenszkij köszönetet mondott a partnereinek, akik „tényleg mindenben segítenek, amiben csak tudnak. „De azoknak, akiknél vannak a szükséges fegyverek és lőszerek, és késlekednek a szállításukkal, tudniuk kell, hogy a csata sorsa rajtuk is múlik. Az emberek sorsa, akiket meg lehet menteni” – tette hozzá az ukrán államfő.

Bevezető

Az ukrán elnök vasárnap bírálta, hogy késnek az országába irányuló fegyverszállítmányok.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment