Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: Legfőbb ideje, hogy a kormány bemutassa, mit kezd az áremelkedéssel

Čaputová: Legfőbb ideje, hogy a kormány bemutassa, mit kezd az áremelkedéssel
Hegedűs Norbert
2022. 04. 19., k – 18:53

2022. április 19., kedd – 19:17
Friss ikon
Off

Törzs

A Pénzügyminisztérium mellett működő Pénzpolitikai Intézet néhány napja figyelmeztetett arra, hogy az infláció éves összehasonlításban, márciusban 10,4 százalékra emelkedett. A koronavírus-járvány és az energiaárak emelkedése miatt kialakult helyzet az orosz invázió következtében tovább romlott. A fogyasztói árak ilyen mértékű emelkedésére 22 éve nem volt példa Szlovákiában. A drágulás főleg az energiaárakat, a lakhatást és az élelmiszerárakat érintette.

„Az elmúlt néhány hónapban talán nem telt el úgy hét, hogy ne figyelmeztettem volna a kormányt, hogy ebben a helyzetben a polgároknak segítségre van szükségük – elsősorban a gyermeküket egyedül nevelő szülőknek, a többgyermekes családoknak és az alacsony bevételű nyugdíjasoknak” – állapította meg az államfő a közösségi oldalán.

A célzott, ismétlődő segélynyújtást – a lakhatási támogatást – jó dolognak tartja, mert ez a legsebezhetőbb csoportoknak segítene megbirkózni a megemelkedett költségekkel, ugyanakkor „nem indítana el egy olyan inflációs spirált, mint az áfacsökkentésről vagy az egyszeri támogatások kifizetéséről szóló általános intézkedéscsomagok”.

Bevezető

Legfőbb ideje, hogy a kormány bemutassa, milyen megoldást dolgozott ki a folytatódó áremelkedésre – hangsúlyozta Zuzana Čaputová államfő. Az elemzők szerint az áremelkedés az alacsony jövedelmű háztartások költségvetését viseli meg leginkább.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment