Search by category:
Egyéb kategória

Ismét megadásra szólították fel Mariupol védőit

Ismét megadásra szólították fel Mariupol védőit
Balaskó Réka
2022. 04. 20., sze – 08:08

2022. április 20., szerda – 08:30
Friss ikon
Off

Törzs

   „Az Oroszországi Föderáció vezetése garantálja az élet, a teljes biztonság és a szakszerű orvosi ellátás biztosítását mindazoknak, akik letették a fegyvert” – közölte kedd éjjel Mihail Mizincev vezérezredes, a humanitárius reagálásért felelős orosz tárcaközi koordinációs parancsnokság és a Nemzeti Védelmi Irányító Központ vezetője.   Kijelentette, hogy ukrán fegyveres egységek tagjainak és külföldi zsoldosoknak „kivétel nélkül” fegyver és lőszer nélkül kell kivonulniuk moszkvai idő szerint 14 órától (közép-európai idő szerint 13 órától) az üzem területéről.

  A tábornok továbbá ígéretet tett a hadifoglyokkal szembeni bánásmódról szóló genfi egyezmények betartására is. Mizincev elmondta, hogy a garanciákat az ukrán féllel Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettesen keresztül közölték.

Bevezető

A mariupoli Azovsztal vas- és acélműben körbezárt ukrán erőknek az orosz védelmi minisztérium cserébe biztonságot ígért, feltételül szabva, hogy szerdán közép-európai idő szerint 13 órától szüntessék be a harcot és tegyék le a fegyvert.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment