Search by category:
Egyéb kategória

Fico és Kaliňák vizsgálati fogságba helyezését javasolja a rendőrség

Fico és Kaliňák vizsgálati fogságba helyezését javasolja a rendőrség
Hegedűs Norbert
2022. 04. 21., cs – 13:58

2022. április 21., csütörtök – 13:58
Friss ikon
Off

Törzs

A közlemény szerint az őrizetbe vételre azért van szükség, mert feltételezhető, hogy Fico megpróbálná befolyásolni a tanúkat, szakértőket, vádlottakat, vagy másképp akadályozná a nyomozást.

A rendőség tegnap vette őrizetbe Robert Kaliňák volt belügyminisztert, akit Robert Ficóval, a Smer elnökével, volt kormányfővel együtt bűnszervezet alapításával gyanúsítanak. Mivel Fico parlamenti képviselő, az őrizetbe vételéhez a parlament hozzájárulása is szükséges.

Ficót és Kaliňákot bűnözői csoport létrehozásával és támogatásával, valamint hivatali visszaéléssel gyanúsítják, továbbá mind a négy személy ellen eljárás indult üzleti, bank-, postai, telekommunikációs és adótitok többszöri veszélyeztetése ügyében. Az előkészítő eljárás törvényességét a hivatal szerint a Főügyészség Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze felügyeli.

Bevezető

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) nyomozója javasolta Robert Fico, a Smer elnöke, valamint Robert Kaliňák (Smer) vizsgálati fogságba helyezését – derült ki a rendőrség közösségi oldalán közzétett állásfoglalásból.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment