Search by category:
Egyéb kategória

A Speciális Ügyészi Hivatal a parlament hozzájárulását kéri Fico előzetes letartóztatásához

A Speciális Ügyészi Hivatal a parlament hozzájárulását kéri Fico előzetes letartóztatásához
Mészáros Richárd
2022. 04. 22., p – 16:17

2022. április 22., péntek – 16:20
Friss ikon
On

Törzs

„A Speciális Ügyészi Hivatal 2022. április 22-én kérelmezte a parlament hozzájárulását R. F. parlamenti képviselő előzetes letartóztatásba helyezéséhez” – közölte Ladislav Masár, a speciális ügyész megbízott helyettese.

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség az Alkonyat (Súmrak) akció keretében Ficót és R. Kaliňák volt belügyminisztert, bűnszövetkezet létrehozásával és támogatásával, hivatali jogkörrel való visszaéléssel, valamint kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok veszélyeztetésének ismételt elkövetésével gyanúsította meg. Kaliňákot őrizetbe is vették, előzetes letartóztatásáról péntek délután dönt a bíróság.

Parlamenti képviselő csak akkor helyezhető előzetes letartóztatásba, ha ehhez a parlament hozzájárul, és a bíróság határozatot hoz róla. A Smer vezetője politikai bosszúnak, és a legerősebb ellenzéki parlamenti párt elnöke likvidálására tett kísérletnek tartja az ellene indított eljárást.

Bevezető
Pozsony |

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) a parlament hozzájárulását kéri Robert Fico, a Smer elnökének és parlamenti képviselőnek az előzetes letartóztatásba helyezéséhez. Ez azokból az információkból következik, amelyeket Dalibor Skladan, a Főügyészség szóvivője bocsátott a TASR rendelkezésére.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment