Search by category:
Egyéb kategória

Áder János a fenntarthatóságról adott elő a Selye gimiben

Áder János a fenntarthatóságról adott elő a Selye gimiben
Vataščin Péter
2022. 04. 22., p – 12:44

2022. április 22., péntek – 13:31
Friss ikon
Off

Törzs

A vízválságtól a fenntartható fejlődésig. Hol tartunk és mit tehetünk?“ – így hangzott az zártkörű, egy órán át tartó előadás címe, amelyet a Selye János Gimnázium (SJG) aulájában hallgathattak végig az iskola diákjai. A prezentáció az idei Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódik, amelynek Áder János egyben a fővédnöke is. A köztársasági elnök többek között szemléletes, a globális és ökológiai arányokat érzékeltető példákon keresztül hívta fel a figyelmet egyes sürgető kérdésekre. Szólt például az ősszel esedékes katari labdarúgó világbajnokságról, amely nemcsak óriási költségekkel jár, de emellett a környezetet is terheli.

„Ennek az egy hónapig tartó sporteseménynek a klímalábnyoma akkora lesz, mint Magyarországé egy hónap alatt“

– hangsúlyozta. Beszélt a felszíni folyékony édesvíz arányáról is, amely csupán 0,007%-ot tesz ki a Földön. A prezentációt kvízkérdésekkel színesítették. Ezekre az okostelefonjaik segítségével adhattak válaszokat a gimnazisták, akikhez Áder János egyébként kötetlen, fesztelen stílusban szólt .

Áder János a fenntarthatóságról adott elő a Selye gimiben
2022. 04. 22., p – 12:48
Vataščin Péter
Gallery images

A magyar államfő komáromi előadása egy két évvel ezelőtt pályázathoz kötődik, amelyet a SJG adott be a Kék Bolygó Alapítványhoz, valamint a PontVelem Nonprofit Kft-hez a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének segítségével. A prezentációra már akkor sor kerülhetett volna, ám a járvány egészen 2022-re tolta el a megtartását. Andruskó Imre igazgató lapunknak elmondta, a témahét keretében – amely a jövő héten indul Magyarországon, de ehhez kapcsolódik már a komáromi előadás is – a SJG megkapja a Zöld Tündér díjat, mivel évek óta végeznek környezettudatos fejlesztéseket és rendeznek a környezetvédelemről szóló eseményeket.

Bevezető
Komárom |

A magyar köztársasági elnök interaktív előadást tartott Komáromban a Föld vízkészletével kapcsolatos problémákról, valamint a fenntartható fejlődés ehhez kapcsolódó kérdéseiről.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment