Search by category:
Egyéb kategória

FOTÓK: Első nap maszkok nélkül

FOTÓK: Első nap maszkok nélkül
Balaskó Réka
2022. 04. 22., p – 09:50

2022. április 22., péntek – 10:30
Friss ikon
Off

Törzs

A Közegészségügyi Hivatal 2020. március 25-én tette kötelezővé a felső légutak lefedését, ez egészen április 21-ig volt érvényben, mikor a javuló járványhelyzet következtében eltörölték a rendeletet. Tegnaptól már csak a kórházakban, illetve az idősek otthonában szükséges maszkot húzni.

Sokan már alig várták ezt a napot, de a Pluska.sk olyanokkal is találkozott, akik továbbra is arcuk takarásával mentek bevásárolni. „Nem értem, miért törölték el, hiszen még mindig halnak meg emberek. Én hordani fogom” – mondta egy nyugdíjas, hozzátéve, hogy addig lesz rajta maszk, amíg a koronavírus áldozatokat követel.

A maszk viselésének fontosságát a fiatalok is felismerik. „Nem zavar, ha van rajtam. Meg akarom védeni magam, ezért bent továbbra is hordani fogom” – mondta Eliška. „Mindenki döntsön a saját belátása szerint. Én még inkább felteszem, nincs vele problémám. Ahol sok ember van, az üzletekben vagy a buszokon, ott szerintem továbbra is viselni kellene” – tette hozzá Alexandra.

Ján Mikas tiszti főorvos szerint teljesen rendben van, ha továbbra is úgy dönt, hogy védekezik és reszpirátort visel a kockázatosnak ítélt helyzetekben. „A maszk viselése akkor is fontos, ha idősekkel, krónikus betegekkel, terhes nőkkel vagy más, fertőzésekre vagy súlyosabb betegségekre hajlamos személyekkel találkozik. Annak is van értelme, ha a látogatás előtt elkerüljük a magas kockázatú területeket, különösen azokat, ahol nagyszámú idegen tartózkodik” – mondta Mikas.

A tegnapi napról fotók a galériában!

FOTÓK: Első nap maszkok nélkül
2022. 04. 22., p – 09:59
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: pluska.sk

(Pluska)

Bevezető

Két év után sokak örömére végre megszűnt a maszkhordásra vonatkozó kötelezettség is. A Pluska utánajárt, hogy hányan vették fel mégis ezt az eddig elengedhetetlen kiegészítőt.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment