Search by category:
Egyéb kategória

Ukrajna igényt tart Zuzanára, zajlanak a tárgyalások

Ukrajna igényt tart Zuzanára, zajlanak a tárgyalások
Mészáros Richárd
2022. 04. 24., v – 15:22

2022. április 24., vasárnap – 15:35
Friss ikon
Off

Törzs

„Az Európai Unió másfél milliárdot különített el a katonai segélyek megtérítésére” – jelentette ki Korčok azzal, hogy ez jó hírt jelent Szlovákia számára.

Juraj Blanár (Smer) ellenzéki képviselő emlékeztetett, nem támogatja a hadi technikák elajándékozását, ahogy azok eladását sem.

Korčok arra a kérdésre, hogy Szlovákia vadászgépeket küld-e Ukrajnába, nem tudott válaszolni, mint mondta, erről az illetékes védelmi tárca tárgyal. Beismerte, a MiG-repülőgépek használhatatlanná válnak, azok karbantartását ugyanis orosz szakemberek végzik, akik most elhagyják az országot. Blanár szerint ezek a gépek még mindig bevetésre készek, és továbbra is fontos, hogy szükség esetén rendelkezésre álljanak.

Korčok szerint a Smer kijelentései arról tanúskodnak, hogy jobban szeretnék azt, ha Ukrajna helyett Oroszország lenne Szlovákia szomszédja. Blanár megjegyezte, hogy az Ukrajna és Oroszország közti konfliktust békés úton kell rendezni.

Blanár szerint a Robert Fico (Smer) ellen indított eljárás egy próbálkozás arra, hogy elhallgattassák az ellenzéki vezetőt. Korčok nem tartja helyesnek az ügy politikai kommentálását.

Blanár szerint Ficóék kormányzása alatt sok személy megfordult a Kormányhivatalban. „Ha Bödör ott járt, akkor talán ott járt, de ez nem jelenti azt, hogy bűntényt követtek el” – mondta. Hozzátette: abban az esetben sem tudja elképzelni, hogy átvegye a Smer vezetését, ha Ficónak hosszabb ideig börtönben kéne maradnia.

Bevezető
Pozsony |

Az ukrán fél igényt tart a Zuzana nevű önjáró lövegre, a védelmi minisztérium tárgyalásokat folytat ennek lehetőségéről  – jelentette ki Ivan Korčok (SaS-jelölt) hülügyminiszter vasárnap a Markíza TV Na telo című műsorában. 

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment