Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová el akarja érni, hogy többen kapjanak segítséget a kormánytól

Čaputová el akarja érni, hogy többen kapjanak segítséget a kormánytól
Macsicza Mark
2022. 04. 25., h – 19:46

2022. április 25., hétfő – 19:49
Friss ikon
Off

Törzs

Előtte Eduard Heger (OĽANO) kormányfővel tartott hétfői megbeszélésén is felvetette ezt a témát, rámutatva, hogy a segítségnyújtásból kimaradtak egyes csoportok.

Örülök, hogy a kormányfő nyitott arra, hogy bizonyos változások legyenek ezen a téren

– mondta Čaputová, hozzátéve, hogy írásos formában még nem látta az intézkedéstervezetet. Azt is megjegyezte, egyes esetekben olyanok is kapnak támogatást, akik nem szorulnak rá, ezért célzott és ismétlődő támogatásokra van szükség ahhoz, hogy valóban reális segítséget jelentsenek.

Emlékeztetett, hogy a gyereküket egyedül nevelő anyák az ismertetett tervezet jóváhagyása után egyszeri, 100 eurós támogatást kapnak, a havi családi pótlék pedig 5 euróval emelkedik. „De az is világos, hogy ez nem elég” – mondta a múlt héten ismertetett intézkedések kapcsán.

Zuzana Čaputová erre a hétre az elnöki iroda kassai kirendeltségére helyezte át hivatalát. Hétfőn Jaroslav Polaček főpolgármesterrel és Rastislav Trnka megyeelnökkel a közlekedéssel kapcsolatos kérdésekről tárgyalt, továbbá az építkezési törvényről, a levegő minőségéről és a karbonsemlegességről. Az önkormányzatoknak köszönetet mondott a krízishelyzetekben elvégzett munkáért. Az államfő emellett részt vett a Kassát elkerülő délkeleti út alapkőletételénél, ezt követően pedig az Óvárosban létrehozott SOS Ukrajna 2022 menekültközpontban ukrajnai menedékkérőkkel találkozott.

Bevezető

Zuzana Čaputová államfő el akarja érni a kormánynál, hogy további társadalmi csoportok részesüljenek a drágulás miatt jóváhagyott támogatásokból. Ilyenek például a kisnyugdíjasok, a rokkantnyugdíjasok, az alacsony bevételű gyermektelen házaspárok, vagy az olyan szegényebb családok, amelyekben a gyerekek elérték a felnőttkort. Az államfő Kassán beszélt erről, ahol gyerekeiket egyedül nevelő nőkkel találkozott.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment