Search by category:
Egyéb kategória

Hivatalosan is Elon Muské a Twitter, a közösségi óriás elfogadta az üzletember ajánlatát

Hivatalosan is Elon Muské a Twitter, a közösségi óriás elfogadta az üzletember ajánlatát
Kulcsár Péter
2022. 04. 25., h – 21:25

2022. április 25., hétfő – 22:08
Friss ikon
Off

Törzs

A Twitter hétfő este bejelentette, megtörtént a hetek óta várt tranzakció, melynek értelmében Elon Musk vált a közösségi médiaplatform tulajdonosává – adta hírül a Reuters.

Történelmi pillanatnak számít a mostani a 16 éves vállalat számára, amely a világ egyik legbefolyásosabb online közösségi oldalává vált, hiszen gyakran politikai vitákban játszott kulcsszerepet egy-egy tweet, illetve választásokat döntött el az alattuk zajló diskurzus.

Az elmúlt napokban még bizonytalannak tűnő üzletről szóló tárgyalások a hétvégén felgyorsultak, miután Musk megosztotta finanszírozási tervezetének részleteit a Twitter részvényeseivel.

Ezek után nem volt más választása a cégnek, a dél-afrikai származású amerikai dollármilliárdos üzletember által javasolt 54,20 dolláros részvényenkénti árnak nem tudtak nemet mondani.

A szólásszabadság a működő demokrácia alapköve, a Twitter pedig az a digitális főtér, ahol az emberiség jövője szempontjából létfontosságú kérdéseket vitatnak meg

– mondta Musk a legutóbbi nyilatkozatában.

A Twitter részvényei a hír hallatára megugrottak, néhány perc leforgása alatt több mint hat százalékkal emelkedtek.

(reuters, kp)

Bevezető

Megegyezett a Twitter igazgatótanácsa a SpaceX- és Tesla-vezérrel, Elon Musk 44 milliárd dollárért vásárolta meg a közösségi médiaóriást.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment