Search by category:
Egyéb kategória

35 millió embernek még WC-je sincs Oroszországban

35 millió embernek még WC-je sincs Oroszországban
Mészáros Richárd
2022. 04. 26., k – 16:28

2022. április 26., kedd – 16:49
Friss ikon
Off

Törzs

A szlovák rendőrség a maga fegyverével veszi fel a harcot az orosz propagandagépezettel: a Facebookon közzétett bejegyzéseben figyelmeztetnek arra, hogy az élet Oroszországban meglehetősen eltér attól, amit a Kreml próbál elhitetni az országról.

„A Kreml-párti propaganda az Ukrajnában zajló háború kapcsán kialakított információs káoszon túl úgy próbálja meg lefesteni Oroszországot, mint az »álmok országát«. Remek hadsereg, remek ország, remek életkörülmények. És ez a dezinformációs narratíva kéz a kézben jár a »korrupt nyugati világ« becsmérlésével” – áll a rendőrség bejegyzésben.

„Ne feledkezzünk meg arról, hogy Szlovákiában közel kétszer akkora a havi átlagkereset (1 177 euró), mint Oroszországban (625), erről tanúskodnak a 2021-es év adatai” – írják a „Sokkoló tények Oroszországról” elnevezésű sorozatuk egy bejegyzésében.

Egy 2020-as statisztika szerint a 144 millió lakosú Oroszországban 35 millió embernek WC-je, 47 milliónak meleg vize, 22 milliónak pedig fűtése sincs otthonában.

Mindemellett – 100 ezer lakosra vetítve – Oroszországban a legmagasabb a gyilkosságok száma.

(refresher.sk)

Bevezető

A valós adatok eltérnek attól a képtől, amit az Orosz Föderáció próbál lefesteni magáról – figyelmeztet a szlovák rendőrség a Facebook-oldalán.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment