Search by category:
Egyéb kategória

Fico szerint sokan támogatják külföldön

Fico szerint sokan támogatják külföldön
Balaskó Réka
2022. 04. 26., k – 10:52

2022. április 26., kedd – 11:30
Friss ikon
Off

Törzs

A pluska.sk közölte, hogy a Smer elnöke levelet küldött az európai vezetőknek, amelyben leírja a helyzetét, és szerinte már legalább heten felhívták. Azt azonban nem árulta el, hogy pontosan kik. „El tudom képzelni, hogy valaki Magyarországról hívta, vagy lehet Vladimir Putyin, tekintettel arra, hogy szálak fűzik Oroszországhoz. Nem tudom azonban elképzelni, hogy valaki például Franciaországból, Németországból vagy más államból hívná, ahol a demokrácia magasabb fokon van” – mondta Radoslav Štefančík politológus.

Iratxe García Pérez, az Európai Parlament Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) frakciójának vezetője már közölte az álláspontját. Az S&D-hez tartoznak a Smer párt által választott európai parlamenti képviselők is. „A vádakat tisztázni kell és alaposan ki kell vizsgálni. Az átláthatóság és a független igazságszolgáltatás kulcsfontosságú a demokrácia és a jogállamiság védelme szempontjából. Magyarázatot várok a Smer képviselőitől is” – nyilatkozta García Pérez az euroactiv.sk Slovensko-nak.

Ficónak azonban a legfontosabb, hogy a parlament kiadja-e a rendőrségnek. Hogy fog szavazni a Sme rodina? A politológus véleményét a galériában találja.

Fico szerint sokan támogatják külföldön
2022. 04. 26., k – 10:56
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: tasr

(pluska)

Bevezető

A volt miniszterelnök, akit jelenleg többek között bűnszövetkezet létrehozásával és támogatásával gyanúsítanak, azt állítja, hogy az európai vezetők között sok támogatója akad.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment