Search by category:
Egyéb kategória

Átadták Komárom városának díjait

Átadták Komárom városának díjait
Vataščin Péter
2022. 04. 27., sze – 15:20

2022. április 27., szerda – 16:00
Friss ikon
Off

Törzs

Miután csillapodott a járvány, már csaknem a szokásos körülmények között zajlott a díjátadó a patinás 19. századi épület dísztermében. Az egybegyűlteket köszöntve Keszegh Béla (független) polgármester kiemelte, a díjazottak sora jól mutatja Komárom sokszínűségét, valamint azt is, mennyi minden történik ebben a városban. „Több olyan személyt díjazunk, akik az élet különböző területein álltak helyt. Nők és férfiak, szépkorúak és fiatalok, főszereplők és csapatjátékosok” – hangsúlyozta.

Komárom városának díszpolgári címét ezúttal a főleg Čekuként ismert Rudolf Čerňanský kapta. Láthatóan meghatotta őt az elismerés, amelyben jelentős zenei tevékenységéért és Komárom város jó hírnevének öregbítéséért részesült.

A Pro Urbe díjat Horváth Györgynek posztumusz módon ítélték meg, alkotmánybíróként az igazságszolgáltatásban kifejtett jelentős munkásságáért és ugyancsak a város jó hírnevének öregbítéséért. A díjat lánya, Koczkás Andrea vette át. A második kitüntetést Korpás Éva kapta kimagasló művészeti tevékenységéért és a népzenei hagyományok ápolásáért.

Az egyik Polgármesteri díj odaítélésekor is egy már elhunyt személy életútja előtt tisztelgett a városvezetés. Tarics Lőrincz Margitot, a komáromi színház alapító tagjaként a közönség odaadó, sokéves szolgálatáért tüntették ki. Három magánszemély és egy szervezet kapott még elismerést. Galo Vilmos a komáromi közösségért kifejtett helytörténeti tevékenységéért, Helena Greisingerová az egészségügyben végzett sokéves odaadó munkájáért, Szilva József pedig a pedagógusi pályán és a művészeti életben kifejtett széleskörű sikeres tevékenységéért kapta meg a Polgármesteri díjat – amelyet a Szlovák Horgászszövetség Komáromi Városi Szervezete is elnyert a szervezett városi horgászat indulásának 100. évfordulója alkalmából és a sokéves aktív tevékenységükért.

Átadták Komárom városának díjait
2022. 04. 27., sze – 15:34
Vataščin Péter
Gallery images

Bevezető
Komárom |

A Polgármesteri és Pro Urbe díjakat, valamint a díszpolgári címeket a Komáromi Napokon adták át a Tiszti Pavilon dísztermében.

Címkék

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment