Search by category:
Egyéb kategória

Javulófélben a járványhelyzet Szlovákiában

Javulófélben a járványhelyzet Szlovákiában
Kulcsár Péter
2022. 04. 27., sze – 14:23

2022. április 27., szerda – 14:30
Friss ikon
Off

Törzs

Hozzátette, hogy tovább csökkent a fertőzöttek és a kórházi kezelésre szorulók száma is, és kevesebben szorulnak gépi lélegeztetésre. A mentőket is kevesebbszer riasztják.

A pozitívan tesztelt személy is egyre kevesebb, jelenleg 24 százalék körüli a pozitív teszteredmények aránya, ez az arány néhány héttel ezelőtt még 50 százalékos volt. A pozitív antigéntesztek száma is csökkenő tendenciát mutat

– közölte a miniszter.

A tárcavezető elmondta, hogy a várakozásoknak megfelelően a szekvenált minták csaknem 100 százalékában az omikron BA.2 változatát mutatták ki.

Jelenleg naponta átlagosan 75 beteg kerül kórházba, 901-re csökkent a kórházi ápolásra szoruló betegek száma. „A COVID-19 betegséggel kórházba kerülő betegek többségénél csak másodlagos diagnózis a koronavírus-fertőzés” – tette hozzá a miniszter.

A heti fertőzési gyakoriság is csökken, miközben a védőoltások iránt is lankad az érdeklődés.

Bevezető
Pozsony |

Szlovákiában tovább javul a járványhelyzet. Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügyi miniszter úgy látja, hogy a következő hónapokban nem is fog romlani, sőt, további javulásra számít, közölte a szerdai kormányülést követően.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment