Search by category:
Egyéb kategória

Az orosz katonák tömegesen lopják az ukránok búzakészletét

Az orosz katonák tömegesen lopják az ukránok búzakészletét
Balaskó Réka
2022. 04. 29., p – 16:27

2022. április 29., péntek – 19:40
Friss ikon
Off

Törzs

Az orosz megszállók kilopják a falusiakat. Például Kamjanka-Dnyiprovszkából mintegy 60 tonna búzát vittek el teherautókkal” – áll az ukrán hadsereg közleményében.

Mindezt Ivan Fedorov is megerősítette, aki a néhány hete elfoglalt dél-ukrajnai város, Melitopol polgármestere. Fedorov szerint csütörtökön egy több mint 50 teherautóból álló, pótkocsis konvoj vitt ki gabonát a megszállt területekről. A CNN hozzátette, hogy az állításokat egyelőre nem tudta független forrásokból megerősíteni.

Ukrajnát egyébként Európa éléskamrájának is szokták nevezni, mivel a búza és a kukorica egyik legfontosabb termelője, különösen a Közel-Kelet és Észak-Afrika országai számára. Az ukrajnai mezőgazdasági tevékenység megszakadása katasztrofális következményekkel járhat ezekre az országokra nézve, és a fontos mezőgazdasági termékek árának emelkedéséhez is vezethet – írja a CNN.

(telex, cnn)

Bevezető

Erről Ivan Fedorov, Melitopol polgármestere beszélt, aki közölte, hogy az orosz katonák a falvakba teherautókkal járnak, majd tonnaszámra lopják a búzát.

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment