Search by category:
Egyéb kategória

Hatszázadik élvonalbeli mérkőzésére készül a DAC

Hatszázadik élvonalbeli mérkőzésére készül a DAC
Elek Zoltán
2022. 04. 29., p – 18:29

2022. április 30., szombat – 17:22
Friss ikon
Off

Törzs

„Meg kell őriznünk a negyedik helyet, de lépésről lépesre kell haladnunk. Nem akarok nagy célokat kitűzni, a szerediek ellen játszunk legközelebb, akik ellen nehéz lesz begyűjtenünk a három pontot. Tiszteljük az ellenfelet, kemény meccsre számítok. Ha sikerül negyedikként végeznünk, előnyben leszünk a playoffban, hiszen hazai pályán játszhatunk, ami nagyon fontos” – nyilatkozta már a Slovan elleni, múlt heti győztes rangadót követően (2:0) Joao Janeiro, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője.

A sárga-kékek már most bebiztosíthatják azt a bizonyos hazai pályát érő helyezést, hiszen ha nem kapnak ki, biztosan megmarad a hétpontos előnyük, amelyet az ŠKF Sereď már nem tud ledolgozni a további két mérkőzésen. Kiemelten fontos tehát az európai kupaszereplés szempontjából a mai találkozó.

A meglehetősen gyenge tavaszi szezonrajt után a DAC utolsó két meccsét megnyerve, 4 rúgott és 0 kapott góllal előnyösebb helyzetből várhatja a legutóbbi hat meccsükön nyeretlen szerediek elleni meccset.

„Két győzelem után természetesen jó hangulat uralkodik a csapaton belül. A Slovan elleni meccs eleje nem volt könnyű számunkra, az ellenfél nem sok mindent engedélyezett nekünk, de lépésről lépésre feljavultunk, és végül sikerült diadalmaskodnunk. Boldog vagyok, amiért a beállásom utáni első labdaérintésem által komoly gólhelyzetet dolgoztunk ki, amelyből megszületett a meccset végleg lezáró második találatunk. Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk” – gondolt vissza a bajnok elleni győztes rangadóra a március hónap gólját szerző Brahim Moumou.

A támadó a következő ellenfélről is beszélt a klub honlapján: „A szerediek ellen semmiképp sem vár ránk könnyű összecsapás. Nehéz ellenféllel találkozunk, de meggyőződésem, hogy a csapatunkban található minőségnek köszönhetően egy jó és sikeres meccset abszolválhatunk. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Sereď hazai meccseire nem jár túl nagy szurkolótábor, így boldog leszek, ha nagyobb számú drukker kísér el minket, és olyan fantasztikusan fognak minket buzdítani, mint legutóbb a Slovan ellen.”

A dunaszerdahelyiek számára nem- csak a már említett Európa-konferencialiga-selejtezőért folytatott playoff miatt lesz fontos az összecsapás, hanem mert ez lesz a klub élvonalbeli történetének hatszázadik bajnokija.

A csapatok egymás elleni összevetése a szeredieknek kedvez, akik a legutóbbi négy meccsből hármat megnyertek egy döntetlen mellett. A DAC legutóbb 2020 augusztusában győzte le az ŠKF csapatát, akkor hazai pályán 6:0-ra győztek Kalmárék. Idegenben 2019 áprilisában győztek utoljára a sárga-kékek a Sereď ellen, akkor még Nyitrán. A dunaszerdahelyiek első három meccsüket kapott gól nélkül, 11:0-s gólkülönbséggel nyerték a szerediekkel szemben, az ezt követő nyolc mérkőzésen viszont csak egyszer győztek, a már említett hatgólos mérkőzésen. Ezek mellett pedig két döntetlen és öt szeredi siker született. Van tehát min javítaniuk Balogh Norbertéknek.

A Sereď–DAC mérkőzést a VOYO fizetős platformján nézhetik élőben, a sípot Martin Dohál fújja majd.

Bevezető

A labdarúgó Fortuna Liga felsőházi rájátszásának 8. fordulójában szombaton 18 órától a szerediek Nagyszombatban látják vendégül a hatszázadik élvonalbeli meccsükre készülő DAC-ot.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Elek Zoltán

Read More

Post Comment