Search by category:
Egyéb kategória

A kijevi rendőrség három összekötött kezű civil holttestét találta meg Bucsában

A kijevi rendőrség három összekötött kezű civil holttestét találta meg Bucsában
Macsicza Mark
2022. 04. 30., szo – 19:31

2022. május 1., vasárnap – 08:00
Friss ikon
Off

Törzs

Kijevi közlés szerint eddig több mint ezer holttestet találtak Bucsában és a környékén. Az ukrán hatóságok szerint szisztematikus visszaélés történt a főváros sikertelen elfoglalási kísérlete során a Bucsát több hétig megszállva tartó orosz erők részéről. Moszkva elutasítja a vádat.

A YouTube videomegosztó portálon közzétett felvételen Andrij Nyebitov Kijev megyei rendőrfőnök azt mondta, hogy a férfiak végtagjain látható, golyó ütötte sebekből látszik, hogy megkínozták őket. Hozzátette: „mindegyik férfit fülön lőtték”.

A videóban fotókat is mutattak, amelyeken állítólag egy sír és a véres holttestek láthatók, akiknek kitakarták az arcát.

Az orosz védelmi minisztérium egyelőre nem reagált a Reuters megkeresésére, a brit hírügynökség független forrásból nem tudta megerősíttetni a hírt.

Nyebitov elmondása szerint a férfiak sírjára Mirotszke falu közelében találtak rá, közel a korábbi orosz állásokhoz. A férfiak kezét összekötözték, a szemüket bekötötték, volt, akinek ki volt peckelve a szája. A ruhájuk alapján civilek voltak. A személyazonosságukat nem tudták megállapítani, mert a kínzás következtésben felismerhetetlenné vált az arcuk.

Nyebitov szerint az orvosszakértői laboratóriumok jelenleg 1202 polgári személy holttestét vizsgálják, akiket feltehetően az orosz megszállók öltek meg Kijev megyében.

A Reuters brit hírügynökség nem tudta ellenőrizni a Bucsában meghaltak számát, sem a haláluk körülményeit.

Moszkva elutasítja Ukrajna és a nyugati országok háborús bűncselekményekkel kapcsolatos vádjait, és tagadja, hogy polgári személyek ellen támadna a szomszédos ország „demilitarizálása” céljából indított, általa „különleges hadműveletnek” nevezett háború során.

Bevezető

Az ukrán rendőrség szombaton közölte, hogy három polgári személy holttestét találták meg a Kijevtől északra fekvő Bucsában, az áldozatok kezét összekötözték. A maradványokon több golyó okozta seb volt látható, amiből a rendőrség arra következtetett, hogy megkínozták őket.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment