Search by category:
Egyéb kategória

Nem egységes a koalíció abban, kiadják-e Ficót a rendőrségnek

Nem egységes a koalíció abban, kiadják-e Ficót a rendőrségnek
Czímer Gábor
2022. 05. 01., v – 14:31

2022. május 1., vasárnap – 14:47
Friss ikon
Off

Törzs

„Leginkább attól félünk, hogy a Sme rodina csődöt mond” – jelentette ki Matovič a TA3 politikai vitaműsorában vasárnap. Arról is beszélt, a koalíciós pártok nem egységesek abban, hogy a parlamenti képviselőknek lehetnek-e átlagon felüli jogaik. Ilyennek tartja, hogy a törvényhozásnak bele kell egyeznie, ha egy képviselőt őrizetbe akarnak venni a hatóságok. Szerinte az OĽaNO egységes abban, hogy a képviselőknek nem járnak ilyen jogok. Korábban Gyimesi György OĽaNO-s képviselő arról beszélt, nem döntötte el, hogyan szavaz majd az ügyben.

Boris Kollár (Sme rodina) parlamenti házelnök vasárnap kijelentette, tartózkodni fog a Fico kiadatásáról szóló szavazás során. Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter a közmédia vitaműsoában elmondta, a parlamenti képviselőik ún. zöld kártyát kapnak a szavazás során, azaz a frakciójuk nem szabja meg, hogyan voksoljanak. Ő maga, ha képviselő lenne, nem szavazna az ügyben.

Juraja Šeliga (Za ľudí) parlamenti képviselő szerint a Hlas ellenzéki pártnak azzal, ha megszavazzák Fico kiadatását, vissza nem térő lehetősége nyílna arra, hogy elhatárolódjon a Smertől. „De önök most megint Ficót védik” – tette hozzá a Markíza televízió műsorában, ahol Richard Raši a Hlas alelnöke volt a vitapartnere.

Az SaS kormánypárt képviselői már korábban úgy nyilatkoztak, hogy „szabad utat engednek az igazságszolgáltatásnak”, a parlamentben pedig nyílt szavazást szeretnének Fico kiadatásáról.

Bevezető
Pozsony |

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter nem válaszolt egyértelműen arra a kérdésre, hogy szerinte a parlament kiadja-e bűnüldöző szerveknek Robert Ficót, a Smer elnökét, akit többek közt bűnszervezet létrehozásával gyanúsít a rendőrség.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment