Search by category:
Egyéb kategória

Több százan gyűltek össze a Smer kormányellenes rendezvényén, egy idős férfit megtámadtak

Több százan gyűltek össze a Smer kormányellenes rendezvényén, egy idős férfit megtámadtak
Kulcsár Péter
2022. 05. 01., v – 18:02

2022. május 1., vasárnap – 18:12
Friss ikon
Off

Törzs

A tömeg különösen Erik Kaliňák és Ľuboš Blaha beszéde alatt kezdett el különféle rigmusokat skandálni, a résztvevőket a „Becsület a munkának, elvtársak!” kifejezéssel köszöntötték.

A legnagyobb érzelmet viszont Fico váltotta ki, aki az esemény elején felszólította az egybegyűlteket, hogy szolidaritásból tapsolják meg a bebörtönzött Robert Kaliňákot.

Beszédében a Smer elnöke felszólította az embereket, minél többen vegyenek részt a párt tiltakozó rendezvényein.

Le kell váltanunk a Szlovák Köztársaság kormányát, ebben kell segítenetek nekünk. Ugyanígy új államfőt kell választanunk. Minden világos: meg kell buktatnunk a kormányt, meg kell buktatnunk az elnököt, demokratikus, törvényes úton

– mondta Fico.

Beszéde alatt a tüntetők összecsaptak egy idős férfival, aki a meggyilkolt oknyomozó újságíró, Ján Kuciak fényképével érkezett, és közvetlenül a pulpitus előtt foglalt helyet. A tömegből néhányan szitkozódni kezdtek, majd esernyőkkel próbáltak támadni, az incidens miatt a rendőrség konfliktusellenes csoportjának kellett beavatkozni.

Bevezető
Nyitra |

A Smer által szervezett május elsejei ünnepségen mintegy 2500 ember töltötte meg a nyitrai Svätopluk tér egy részét. A rendezvény fokozatosan a kormány, illetve a párt elnöke, Robert Fico parlamenti képviselő rendőrségnek történő kiadatása elleni tiltakozássá vált.

Címkék

Település / hely
Nyitra

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment