Search by category:
Egyéb kategória

Továbbra is érvényben marad a koronavírus-járványra vonatkozó vészhelyzet

Továbbra is érvényben marad a koronavírus-járványra vonatkozó vészhelyzet
Kulcsár Péter
2022. 05. 01., v – 16:01

2022. május 1., vasárnap – 16:44
Friss ikon
Off

Törzs

Továbbra is érvényben marad a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos vészhelyzet, méghozzá a pandémia fennmaradása miatt – olvasható az egészségügyi tárca kommunikációs osztályának közleményében.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2020. március 11-én globális világjárványnak nyilvánította a Covid-19-et, ezt a minősítést azóta sem vonták vissza.

A kormány második szintű közegészségügyi vészhelyzetet hirdetett 2020. március 12-én. Az elmúlt két évben folyamatos kilengések jellemezték a járványt, jelenleg éppen csökkenő tendenciát mutat a fertőzöttek és az elhunytak száma.

Április vége óta a legtöbb helyen már nem kötelező a maszkok viselése, mint ahogyan más korlátozásokat is eltöröltek, e hónap elejétől például a szlovák egészségügyi minisztérium megszüntette a kórházakban a gazdasági mobilizációs intézkedéseket.

Bevezető

Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint hiába javult a járványhelyzet, globális szinten még mindig intenzíven terjed a koronavírus, ezért egyelőre nem tartják indokoltnak a szükségállapot megszüntetését.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment