Search by category:
Egyéb kategória

Uniós évforduló: Hasznos lépésnek tartják a miniszterek Szlovákia EU-s csatlakozását

Uniós évforduló: Hasznos lépésnek tartják a miniszterek Szlovákia EU-s csatlakozását
Kulcsár Péter
2022. 05. 01., v – 16:29

2022. május 1., vasárnap – 17:30
Friss ikon
Off

Törzs

Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszter Szlovákia uniós csatlakozásának 18. évfordulója alkalmából kijelentette, újból a demokrácia felé közeledhettünk azt követően, hogy Vladimír Mečiar kormányzása alatt eltávolodtunk tőle.

A tárcavezető egy reformcsoport létrehozását szorgalmazta, amely segítené Ukrajnát abban, hogy minél hamarabb az EU tagállamává válhasson.

Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes szerint az Európai Unió még soha nem volt olyan egységes és erős, mint ma, amikor megoldást keres az energiaválságra, és segít a bajbajutott keleti szomszédjának.

Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter kiemelte, számukra az együttműködés fontos területeit az emberkereskedelem elleni küzdelem, a humanitárius segítségnyújtás, az információcsere, illetve a szolidaritási alapok létrehozása jelentik.

Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter meg van győződve arról, hogy Szlovákia jelenleg egyenrangú partnere a többi tagállamnak, amelyek korrekt kapcsolatot ápolnak Szlovákiával, köszönhetően a helyesen beállított erkölcsi iránytűnek.

Az elmúlt hetekben is láthattuk, hogy az azonos értékrenddel rendelkező országok közösségéhez tartozni az egyik legfontosabb döntés lehet

– tette hozzá.

Bevezető
Pozsony |

Az Ukrajnában zajló háborúval összefüggésben kiváltképp hasznosnak ítélték meg országunk 2004-es csatlakozását az Európai Unióhoz.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment