Search by category:
Egyéb kategória

Vége az ingyenes PCR-vizsgálatoknak, mától jönnek az otthoni, kamera előtti tesztelések

Vége az ingyenes PCR-vizsgálatoknak, mától jönnek az otthoni, kamera előtti tesztelések
Kulcsár Péter
2022. 05. 01., v – 09:45

2022. május 1., vasárnap – 11:09
Friss ikon
Off

Törzs

A PCR-teszteket eddig mindenki számára fedezte az állami egészségbiztosítást, ennek viszont május elsején vége szakad, az egészségügyi minisztérium ugyanis a járványhelyzet enyhülése apropóján változtat az eljáráson.

Az ingyenes PCR-vizsgálat mától csupán a 60 év felettiek számára lesz elérhető, másokon kizárólag orvosi javaslat alapján végzik el bérmentve a tesztelést.

Ezzel egyidejűleg kezdetét veszi az otthoni PCR-tesztelés. Miután az orvosunk megállapította, hogy koronavírus-gyanúsak vagyunk, a korona.gov.sk weboldalon jelentkezhetünk vizsgálatra, és eldönthetjük, hogy mobil mintavételi pontok (MOM) valamelyikében, esetlegesen otthon szeretnénk lebonyolítani a tesztet.

Utóbbi esetén a legközelebbi gyógyszertárba küldenek egy tesztkészletet, majd az erre a célra kifejlesztett applikáció segítségével okostelefonnal vagy laptopunk, illetve számítógépünk webkamerájával le kell fényképezni az arcunkat és a személyi igazolványunkat.

Ezt követően nyálmintát szükséges vennünk, amit egy lezárt fiolába kell helyeznünk, miközben a kamerát végig az arcunkra kell irányítani – ha a felvétel a vizsgálat során megszakad, a teszt nem fogadható el. Ezután nem marad más dolgunk, mint becsomagolni a mintát, és elvinni a gyógyszertárba.

Fontos információ még, hogy az antigén gyorstesztek továbbra is elérhetőek lesznek, a patikákban legfeljebb 5 eurós áron kaphatók.

Bevezető
Pozsony |

Eddig annak, aki a Covid-19 jellegzetes tünteteit tapasztalta, vagy találkozott olyan személlyel, aki fertőzött volt, csupán regisztrálnia kellett a hivatalos kormányoldalon, ahol ingyenes időpontot kapott egy PCR-vizsgálatra – mától azonban változik a helyzet.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment