Search by category:
Egyéb kategória

Hetek óta utcán heverő holttestek: Harkiv temetővé változott

Hetek óta utcán heverő holttestek: Harkiv temetővé változott
Balaskó Réka
2022. 05. 03., k – 13:59

2022. május 3., kedd – 15:54

Friss ikon
Off

Törzs

A városon kívül, amelyet az elmúlt napokban mindkét fél felváltva ellenőrzött, egy férfi elszenesedett, azonosítatlan holtteste fekszik, mellette ott vannak a halott katonák holttestei, nyilvánvalóan oroszok, „Z” alakban elrendezve. További három holttestet találtak az egyik harkivi lakásban. Az AP megjegyzi, hogy valószínűleg soha nem derül ki pontosan, mi okozta a halálukat. Ukrajna második legnagyobb városa, Harkiv a háború kezdete óta folyamatosan orosz támadások célpontja.

Hetek óta utcán heverő holttestek: Harkiv temetővé változott
2022. 05. 03., k – 14:06
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: tasr

A hírügynökség emlékeztet arra is, hogy nehéz átfogó képet kapni a Kelet-Ukrajnában zajló harcokról a folyamatos légitámadások miatt, amelyek rendkívül veszélyessé teszik az újságírók mozgását a térségben, ráadásul Oroszország szigorúan korlátozta a harci övezetből való tudósításokat.

Meg nem nevezett amerikai védelmi minisztériumi források szerint az ukrán erőknek az elmúlt 48 órában sikerült az orosz erőket egyre távolabb tolniuk Harkivtól annak ellenére, hogy az orosz légicsapások célpontja váltak – írja az AP.

Bevezető

Az ukrajnai Harkiv külvárosa hullaházzá változott, ahol a szabad ég alatt fekszenek azoknak a holttesteik, akikért egyelőre senki sem jelentkezett. Közben folyamatos harcok zajlanak – tájékoztatott a TASR az AP hírügynökség alapján.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment