Search by category:
Egyéb kategória

Összeomlás szélén táncol az egészségügy, betegek ezrei számára lesz probléma eljutni orvoshoz

Összeomlás szélén táncol az egészségügy, betegek ezrei számára lesz probléma eljutni orvoshoz
Kulcsár Péter
2022. 05. 03., k – 12:47

2022. május 3., kedd – 13:14
Friss ikon
Off

Törzs

Michal Bahelka, az ADZS elnöke kedden elmondta, páciensek ezrei fognak küszködni azzal, hogy eljussanak orvosi rendelésekre vagy műtétekre.

Az egészségbiztosítókkal folytatott tárgyalások negatív fejleményei miatt a következő napokban országszerte jelentősen csökkenhet a betegszállítások száma a közlekedési egészségügyi szolgálatok által – figyelmeztetett.

„Ha csökkentenünk kell a szállítások számát, akkor az emberek nem tudnak majd eljutni a kórházakba a tervezett vizsgálatokra vagy műtétekre. Ennek a lépésnek a következményeit nehéz elképzelni, de még mindig hiszem, hogy az állam nem fogja hagyni, hogy ez a helyzet bekövetkezzen, és hogy az egészségbiztosító társaságok képviselői olyan feltételekre vonatkozó javaslattal fognak előállni, amelyek az orvosi szállítási szolgáltatások szempontjából nem lesznek rombolóak” – mondta Bahelka.

Az ADZS elnöke szerint az üzemanyagárak, a munkaerő- és az energiaköltségek növekedése a legtöbb közlekedési egészségügyi szolgáltató számára fenntarthatatlan, ezért felszólították az egészségbiztosítókat, kínáljanak megfelelő szerződési feltételeket a közlekedési egészségügyi szolgáltató vállalatoknak az ágazat összeomlásának megakadályozása érdekében.

Bevezető
Trencsén |

Ha az egészségügyi szállítási szolgáltatókat tömörítő szövetség (ADZS) nem tud megállapodni a biztosítókkal a kifizetések idei emeléséről, akkor az összeomlás veszélye fenyegethet.

Címkék

Település / hely
Trencsén

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment