Search by category:
Egyéb kategória

Pellegrini kiáll Fico mellett, szerinte kiadatásával politikai elégtételt venne a kormány

Pellegrini kiáll Fico mellett, szerinte kiadatásával politikai elégtételt venne a kormány
Kulcsár Péter
2022. 05. 03., k – 11:19

2022. május 3., kedd – 12:00
Friss ikon
Off

Törzs

Pellegrini többek között kifogásolta a Speciális Ügyészség (ÚŠP) objektivitását, valamint közölte, a Hlas képviselői nem fogják támogatni az ügyész kérését sem Robert Fico (Smer), sem más politikus kiadatása kapcsán.

Mindazok alapján, amit itt látunk, ami itt az elmúlt két évben történt, azt kell mondanom, hogy Szlovákia ma nem egy normális, demokratikus jogállam

– mondta a volt miniszterelnök.

„Nemcsak a nemzetgyűlés tagjai, hanem Szlovákia polgárai sem érezhetik magukat ma 100 százalékos biztonságban, valamint abban sem bízhatnak, hogy ha nem tettek semmit, akkor semmilyen állami hatóság nem vonhatja őket felelősségre, és nem büntetheti meg őket” – tette hozzá.

Pellegrini szerint két év alatt a büntetőjog alkalmazása Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter és Daniel Lipšic speciális ügyész politikai eszközévé vált.

Bevezető
Pozsony |

Szlovákia nem egy szokványos demokratikus jogállam, ezért nem vagyunk biztosak abban, hogy bármelyik képviselő átadása igazságszolgáltatásnak tekinthető, nem pedig politikai revansnak – mondta az egykori kormányfő, Peter Pellegrini (Hlas) a parlament keddi ülésén.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment