Search by category:
Egyéb kategória

Már júliusban érkezik a tizenharmadik nyugdíj

Már júliusban érkezik a tizenharmadik nyugdíj
Mészáros Richárd
2022. 05. 04., sze – 12:02

2022. május 4., szerda – 12:00
Friss ikon
Off

Törzs

A tizenharmadik nyugdíjról szóló törvénymódosító javaslatot a Sme rodina két kévpiselője, Jozef Lukáč és Miloš Svrček terjesztette a parlament elé. 

A tervezet eredetileg azzal számolt, hogy a tizenharmadik nyugdíj első részletét júliusban, a másodikat pedig novemberben kapnák kézhez a nyugdíjasok. Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter azonban nem értett egyet a javaslattal. A tárcavezető felhívta a figyelmet arra, hogy az évközi infláció februárban elérte a 9,9 százalékot, az első fél évben pedig kilenc százaléknál is több volt.

A kormány végül ma elfogadta a javaslatot, amely értelmében a tizenharmadik nyugdíj teljes összegét júliusban folyósítják, ezt követően pedig a parlament is jóváhagyta azt.

A tizenharmadik nyugdíj felső határa a legalacsonyabb jövedelmű nyugdíjasoknál 300 euró, a legalsó határa pedig 50 euró.

A törvénymódosítás június 1-én lép hatályba.

Bevezető

Már júliusban megkapják a 13. nyugdíj teljes összegét a nyugdíjasok. A cél a magas infláció miatt egyre emelkedő megélhetési költségek ellensúlyozása. A 13. nyugdíjról szóló törvény módosítását Jozef Lukáč és Miloš Svrček (mindkettő Sme rodina) képviselő terjesztette elő, a parlament pedig szerdán megszavazta. A jelenlévő 127 képviselőből 96-an támogattak a javaslatot, 31-en pedig tartózkodtak.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment