Search by category:
Egyéb kategória

Már zajlanak a fejlesztések a hamarosan nyíló Bory Kórházban

Már zajlanak a fejlesztések a hamarosan nyíló Bory Kórházban
Nagy Roland
2022. 05. 04., sze – 15:26

2022. május 5., csütörtök – 07:00
Friss ikon
Off

Törzs

Ha minden a tervek szerint halad, a Penta befektetési csoport tulajdonába tartozó Bory Kórház már 2023-ban fogadhatja a betegeket. Korábban ugyan felmerült, hogy az állam felvásárolja a készülő intézményt, de Vladimír Lengvarský (OĽANO) egészségügyi miniszter szerint erre nem kerül sor. Pozsonyban épül egy államilag finanszírozott intézmény, a Rázsochy Kórház is, de ha a minisztérium az uniós helyreállítási alap forrásait használja fel, jó esetben akkor is csak 2026-ra fejezik be. Hogy pontosan mi lesz a készülő állami kórház sorsa, továbbra is kérdéses.

Az új pozsonyi kórház megépítését sürgetik

Pozsony |

Az orvosok szerint rövidesen veszélybe kerülhet az ellátás a Pozsonyi Egyetemi Kórházban (UNB), ez pedig az egész hazai egészségügynek komoly megterhelést jelenthet. Úgy vélik, az lenne a megoldás, ha minél hamarabb felépülne a Rázsochy kórház.

Egyágyas szobák

A Bory Kórház vezetése modern, 21. századi technológiát és kényelmes elszállásolást ígér a betegek számára. A szerdai sajtótájékoztatójukon a nyilvánosság számára is megmutatták, hogyan néznek ki majd a szobák, és milyen berendezésekkel fogják gyógyítani a pácienseket. Az előzetes tervek alapján a kórház mintegy 400 beteg befogadására lesz képes. Mindenkinek egyágyas, külön szoba jut majd, amelyhez saját fürdőszoba is tartozik. A szülészeti szobák is úgy lesznek kialakítva, hogy a leendő anyák végig egyedül lehessenek, és ne kelljen őket átszállítani egy másik szobába a teljes kórházi ellátásuk alatt.

A Penta csoport azt ígéri, az ellátás költségét – csakúgy, mint más kórházakban – az egészségbiztosítók fogják finanszírozni, így a pácienseknek nem lesz szüksége másra, csak a biztosítókártyájukra.

Modern felszerelés

Ami a felszerelést illeti, a vezetőség szerdán írt alá egy stratégiai együttműködésről szóló, 30 millió euró értékű szerződést a Siemens Healthineers nevű céggel, amely a következő 15 évben biztosítja majd a berendezések karbantartását. Martin Hrežo, a Penta Hospitals International vezérigazgatója elmondta, már régóta együtt dolgoznak a céggel, és az eddigi pozitív tapasztalatok miatt döntöttek úgy, hogy egy szinttel emelik az együttműködést. Sonja Wehsely, a Siemens közép-kelet-európai és törökországi régiójának vezetője a páciensek elégedettsége mellett a digitalizáció fontosságát emelte ki.

Zajlik a toborzás

A szobák kialakítása és a technikai felszerelés beszerzése mellett az alkalmazottak felvétele is zajlik. Mint kiderült, szinte már az összes kulcspozíciót betöltötték, így a kórház most a nővéreket toborozza. Összesen 440 nővért terveznek felvenni. A toborzás egészen a kórház megnyitásáig zajlik majd, sőt, azután is, hiszen fokozatosan tervezik megnyitni az egyes osztályokat. Alena Kendrick, a kórház ápolási igazgatója hangsúlyozta, elsősorban azért jelentkeznek hozzájuk, mert a nővérek valóban nővérként szeretnének dolgozni.

Nem a szakképzett ápolók feladata, hogy a tiszta ágynemű hiányával és a rosszul kitakarított szobákkal foglalkozzanak, mi mentesítjük őket ezen feladatok alól

magyarázta Kendrick.

Az egészségügyi alkalmazottak toborzásával kapcsolatban felmerül a probléma, hogy Szlovákiában a gazdaságilag elmaradottabb régiókban gyakran nehéz időben hozzájutni az ellátáshoz, az új intézmény pedig csak mélyítheti a minőségbeli különbségeket. Kendrick úgy véli, sok olyan egészségügyi dolgozó van, aki elégedetlen a munkakörülményeivel és a bérezésével, ezért inkább külföldre szeretne utazni. Elmondása szerint ezeket a dolgozókat szeretnék marasztalni.

Az Új Szó kiadója, a DUEL-PRESS Kft. a Penta befektetési csoport tulajdonában van.

Már zajlanak a fejlesztések a hamarosan nyitó Bory Kórházban
2022. 05. 04., sze – 15:35
Nagy Roland
Gallery images

Leírás

Nagy Roland felvételei

Bevezető
Pozsony |

Jövőre nyitja meg kapuit a fővárosi Bory Kórház, amely a tulajdonosok szerint az egyik legmodernebb egészségügyi létesítmény lesz a fővárosban. Az új felszerelést és a készülő szobákat a helyszínen tekintettük meg.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Nagy Roland

Read More

Post Comment