Search by category:
Egyéb kategória

FELMÉRÉS: Mennyire elégedettek Čaputová munkájával?

FELMÉRÉS: Mennyire elégedettek Čaputová munkájával?
Mészáros Richárd
2022. 05. 06., p – 10:03

2022. május 6., péntek – 10:15
Friss ikon
Off

Törzs

A köztársasági elnök munkájával a megkérdezettek 55,3 százaléka elégedett, míg 41,4 százalék elégedetlenségét fejezte ki ezt illetően. 

Az elégedettek között nagyobb számban szerepeltek a nők (57%) a férfiaknál (54%), a korcsoportokat illetően pedig a 18 és 33 év közöttiek körében örvend Čaputová a legnagyobb népszerűségnek (63%).

Az iskolázottságot tekintetében a felsőoktatást végzettek 73 százaléka volt elégedett az államfő eddigi teljesítményével, míg a legkevésbé elégedettek az általános iskolát végzettek, valamint a szakiskolások közül kerültek ki (48%).

A legtöbben Pozsony (68%), Nagyszombat (59%) és Besztercebánya (58%) megyében, míg a legkevésbé Trencsén (48%), Eperjes (56%) és Nyitra megyében (43%) elégedettek a köztársasági elnök munkájával.

A Progresszív Szlovákia szavazói közül 95%, az SaS 91%, az OĽaNO 88%, a KDH 70%, a Sme rodina szimpatizánsai pedig 63 százaléknyian elégedettek Čaputová munkájával.

A Republika szavazóinak száz százaléka elégedetlenségét fejezte ki, ezt követik a Smer (88%), az SNS (66%), valamint a Hlas (63%) választói.

A felmérésben résztvevő szlovákiai magyarok 21 százaléka teljes mértékben elégedett, 36 százalékuk inkább elégedett, 21 százalékuk inkább nem elégedett, 20 százalékuk pedig egyáltalán nem elégedett az elnök munkájával. 

A felmérést április 5. és 11. között végezték, ezer válaszadó bevonásával.

(noviny.sk)

Bevezető
Pozsony |

Három év elteltével is a szlovákiai lakosság több mint fele elégedett Zuzana Čaputová államfő munkájával – derül ki az AKO közvéleménykutató-ügynökség JOJ TV megrendelésére készített legfrissebb felmérésből.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment