Search by category:
Egyéb kategória

2250 tonna zöldhulladékot dolgoznak majd fel Komáromban

2250 tonna zöldhulladékot dolgoznak majd fel Komáromban
Vataščin Péter
2022. 05. 07., szo – 10:09

2022. május 7., szombat – 15:00
Friss ikon
Off

Törzs

Az önrésszel kiegészülve 1,35 milliós fejlesztésre lehet számítani. Az üzem kiépítése mellett az összes lefedi a szükséges műszaki berendezések megvételét is – hangzott el a Keszegh Béla (független) polgármester által tartott sajtótájékoztatón. Kiemelte, modern, aerob kezelési eljárással dolgozzák majd fel a zöldhulladékot, így a polgároknak nem kell tartniuk a kellemetlen szagoktól.

Jelenleg csak a harcsási telepen tudják e hulladéktípust elhelyezni, ám ott hiányzik az infrastruktúra a szakszerű feldolgozáshoz. A fejlesztést az is sürgetővé teszi, hogy Komáromban évente mintegy 2000 tonna zöldhulladék keletkezik. A város elsősorban a hulladékszelektálás arányának javulását, ezzel összefüggésben pedig jelentős pénzspórolást vár a beruházástól – illetve a végterméket is majd Komárom használhatja fel. A telephely leghamarabb az idei év végén kezdhet el épülni, a közbeszerzési eljárást már lefolytatták.

A hulladékgazdálkodás terén további előrelépésnek számít, hogy május végén elkezdhet működni az új gyűjtőudvar is, ahova – többek között – a gyakran nagy gondot jelentő építkezési hulladékot vihetik a polgárok

Bevezető
Komárom |

A környezetvédelmi minisztériumnál vissza nem térítendő támogatásként 1,28 millió euróra pályázott sikeresen az önkormányzat. A komposztáló Gadócon épül majd meg.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment