Search by category:
Egyéb kategória

KÉPEK: Íme Vlagyimir Putyin elkobzott szuperjachtja!

KÉPEK: Íme Vlagyimir Putyin elkobzott szuperjachtja!
Csóka Zsófi
2022. 05. 07., szo – 10:53

2022. május 7., szombat – 14:00
Friss ikon
Off

Törzs

Az Olaszországban kikötött jacht 140 méter hosszú, és akár 700 millió dollár (636 millió euró) értékű is lehet. A jacht pontos származását illetően még folyik a nyomozás.

A jacht helikopter-leszállóhellyel, uszodával, privát mozival és még drónok lelövésére is alkalmas biztonsági rendszerrel van felszerelve.

Az olasz hatóságok közleménye szerint „jelentős gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat tártak fel a Seherezádé tulajdonosa és az orosz kormányzati tisztviselők között”. Daniele Franco gazdasági- és pénzügyminiszter a vizsgálat  után aláírta a jacht elkobzásáról szóló határozatot.

KÉPEK: Íme Vlagyimir Putyin elkobzott szuperjachtja!
2022. 05. 07., szo – 14:18
Kulcsár Péter
Gallery images

Leírás

Az olasz hatóságok pénteken lefoglaltak egy Scheherazade nevű luxusjachtot, amelyről azt feltételezik, hogy Vlagyimir Putyin tulajdona. A hajót 2020-ban építette a német Lürssen hajóépítő cég (képek: Pluska).

A jacht több hónapig állt a nyugat-olaszországi Marina di Carrara kikötőjében. A héten a szárazdokkból a vízre helyezték, és teljesen jól működött.

A bebörtönzött orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij munkatársai márciusban egy videót tettek közzé, amelyben azt állítják, Putyin a szuperjacht tulajdonosa. Azt mondják, sikerült hozzáférnük a hajó személyzetének listájához, és a telefonszámok, valamint a hitelkártyaadatok alapján megállapították, hogy néhányuk orosz állampolgár, akik a Szövetségi Védelmi Szolgálatnál dolgoznak.

(pluska.sk, cszs)

Bevezető

Az olasz hatóságok pénteken lefoglaltak egy Scheherazade nevű luxusjachtot, amelyről azt feltételezik, hogy Vlagyimir Putyin tulajdona. A hajót 2020-ban építette a német Lürssen hajóépítő cég.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment