Search by category:
Egyéb kategória

Biden: Szlovákia ugyanazokat az értékeket vallja, mint az Egyesült Államok

Biden: Szlovákia ugyanazokat az értékeket vallja, mint az Egyesült Államok
Kulcsár Péter
2022. 05. 09., h – 13:28

2022. május 9., hétfő – 13:39
Friss ikon
Off

Törzs

Látogatásom során személyesen is meggyőződhettem róla ebben a gyönyörű országban, hogy Szlovákia ugyanazokat az értékeket vallja, mint az Amerikai Egyesült Államok

– írta az elnöki palota vendégkönyvébe az amerikai elnök felesége.

„Örömmel tölt el az egyetértés és az együttműködés az Amerikai Egyesült Államokkal, amiért ezúton is szeretnék köszönetet mondani” – jelentette ki újságírók előtt Čaputová.

„Barátként, partnerként és szövetségesként is egyetértünk abban, hogy segíteni kell a veszélyhelyzetben levő embereken. Szlovákia és az ukrán nép oldalán állunk” – hangsúlyozta bejegyzésében Jill Biden.

A first lady megosztotta azokat az élményeit is, amiket Kelet-Szlovákia és az ukrajnai Ungvár felkeresésekor szerzett, a kárpátaljai városban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök feleségével, Olenával is találkozott.

A helyszínen, a látottak alapján tudatosítottam, mennyire fontos a háborús agresszió elől menekülő, a szörnyű történések miatt sokkolt emberek támogatása

– mondta Jill Biden.

 Az amerikai first lady szombaton, május 7-én érkezett Szlovákiába, hogy kifejezte elismerését az ukrajnai menekültekről való gondoskodásért és a velük való szolidaritásért. Vasárnap, május 8-án Kelet-Szlovákiában menekültekkel és az őket ellátó szervezetek képviselőivel találkozott a menekültközpontokban, majd a szlovák–ukrán határt kereste fel Eduard Heger kormányfő és Roman Mikulec (mindketten OĽANO) társaságában.

Bevezető
Pozsony |

Zuzana Čaputová államfő és Jill Biden nagyra értékelte az Egyesült Államok és Szlovákia közötti egyetértést.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment