Search by category:
Egyéb kategória

Erősebb és egységesebb uniót akarnak Szlovákia lakosai

Erősebb és egységesebb uniót akarnak Szlovákia lakosai
Kulcsár Péter
2022. 05. 09., h – 19:08

2022. május 9., hétfő – 19:15
Friss ikon
Off

Törzs

Ez kiderül a közvélemény-kutatásokból, és most már tudjuk a konferenciáról is. Azt hiszem, ez jó hír, de mindenekelőtt olyasmi, amit nekünk, politikusoknak tudomásul kell vennünk, és nem szabad vitatnunk a konferencia eredményeit, mert esetleg nem tetszenek a javaslatok

– mondta Šimečka.

A CoFoE-n részt vevő polgárok számos javaslatot tettek az EU-t sújtó problémák megoldására. Šimečka tájékoztatása szerint a CoFoE után az Európai Parlament, de főként a tagállamok kormányainak feladata, hogy a polgárok ajánlásait és a konferencián kifejezett akaratukat konkrét eredményekre váltsák.

„Nagy csalódás lesz, ha ez nem sikerül, és úgy vélem, a több száz előterjesztett javaslat közül néhány valóban megvalósítható” – jelentette ki Šimečka.

Elképzelése szerint a polgárokkal való közvetlen konzultáció is állandó része lehetne az európai politikának. „Mert úgy tűnik, ez a demokratikus folyamat jó és innovatív fejlesztés” – tette hozzá.

Bevezető
Pozsony |

Erősebb és egységesebb uniót akarnak az Európai Unió tagországainak polgárai, köztük Szlovákia lakosai is. Ez derül ki a polgároknak az Európa jövőjéről szóló konferencián (CoFoE) tett javaslataiból – mutatott rá Michal Šimečka (PS), az Európai Parlament alelnöke.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kulcsár Péter

Read More

Post Comment