Search by category:
Egyéb kategória

Ilyen lett a felújított dunakiliti duzzasztómű (GALÉRIA)

Ilyen lett a felújított dunakiliti duzzasztómű (GALÉRIA)
Sudár Éva
2022. 05. 10., k – 13:15

2022. május 10., kedd – 14:00
Friss ikon
Off

Törzs

Ezek a létesítmények a szigetközi hullámtéri és mentett oldali vízpótló rendszer kulcsműtárgyai, emellett árapasztó és jégleeresztő szerepük is van. Segítségükkel szabályozható módon felduzzasztható a Duna, melyből így a három töltőbukón keresztül elegendő víz vezethető a hullámtéri mellékágrendszerekbe.

A projekt keretében felújították a duzzasztómű és a hajózsilip, a Szivárgó-csatornán lévő műtárgy vasbeton- és acélszerkezeteit, az elektromos, az irányítástechnikai, a hidraulikus és a gépészeti berendezéseit. A fő létesítmények üzembe helyezhetőségét érintő részei elkészültek.

A projekt teljes körű befejezési határideje 2022 júliusára várható, addig az üzemelést nem befolyásoló, még hátralévő munkákat végzi el a vállalkozó.

Képgalériánkban bemutatjuk, milyen lett az elkészült duzzasztómű.

az elkészült duzzasztóműA
2022. 05. 10., k – 13:21
Sudár Éva
Gallery images

Leírás

Fotók: Cséfalvay Attila

Bevezető
Dunakiliti |

A „Nagyműtárgyak fejlesztése és rekonstrukciója” projekt egyik eleme a dunakiliti duzzasztómű és létesítményei: a hajózsilip, a fenékküszöb, valamint a Szivárgó-csatorna vízrendszerén lévő két vízkivételi és további négy vízszintszabályzó műtárgy. Júliusra fejeződik be a beruházás.

Település / hely
Dunakiliti

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Cséfalvay Attila

Read More

Post Comment