Search by category:
Egyéb kategória

Pozsony felé tartott a vonat, amikor kisiklott

Pozsony felé tartott a vonat, amikor kisiklott
Sudár Éva
2022. 05. 10., k – 08:57

2022. május 10., kedd – 08:57
Friss ikon
Off

Törzs

Súlyos vonatbaleset történt hétfőn este Münchendorf közelében: a pottendorfi vonalon kisiklott egy Raaber Bahn vonat, ötvenhat utassal a kocsikban. Az első feltételezések és híradások legalább harminc sérültről szóltak és több elhunytról. Tragikus az is, ami már biztossá vált: egy ember meghalt, hárman súlyosan, kilencen könnyebben sérültek. Egy sérült állapota az éjszakai hírek szerint még kritikus. A mödlingi kerületi tűzoltóparancsnokság jelentése szerint a légvezeték leszakadt, és a baleset helyszínén keresztben feküdt. A beszorult mozdonyvezetőt hidraulikus mentőberendezéssel kellett kiszabadítania a tűzoltóknak. A kerületi parancsnokság tájékoztatása szerint a baleset tragikus áldozata a vonat alá szorult. A Vöröskereszt a helyszínen ellátta a kisebb sebeket, és a igyekezett megnyugtatni az ijedt utasokat. 

A vonat Pozsony felé tartott, a baleset nem sokkal Münchendorf után történt. A vonat motorja és a mögötte haladó kocsi kisiklott, és körülbelül 100-150 métert csúszott egy töltésen. 

A tragédia okáról egyelőre semmi biztosat nem tudni. Lehet műszaki hiba a háttérben, emberi mulasztás vagy éppen szabotázsa-akció is. A baleset miatt nem lehet közlekedni a pottendorferi vonal Achau – Wampersdorf szakaszán – közölte az ÖBB. Vonatpótló buszok viszik az utasokat. Az ÖBB hétfőn későn este egy adásban azt is mondta, a vasúti infrastruktúra is súlyos károkat szenvedett.  

Bevezető
Alsó-Ausztria |

Éjszaka is dolgoztak a hétfőn az alsó-ausztriai Münchendorfnál kisiklott vonat roncsainál. A tragédia egyetlen jó híre, hogy kevesebb a sérült, mint amit először feltételeztek.

Címkék

Település / hely
Alsó-Ausztria

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Nagy Márta

Read More

Post Comment