Search by category:
Egyéb kategória

Gröhling a pénzügy-, Matovič az oktatási minisztérium előtt tüntetne

Gröhling a pénzügy-, Matovič az oktatási minisztérium előtt tüntetne
Balaskó Réka
2022. 05. 12., cs – 14:14

2022. május 12., csütörtök – 15:20
Friss ikon
Off

Törzs

Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter már korábban elmondta, hogy ha a tanárok tüntetni fognak a fizetésemelésért, akkor velük tart, hozzátette, hogy a pénzügyminisztérium elé kéne vonulniuk.

Gröhling szerint több probléma is jelentkezik az oktatásügyben, hiszen egyre kevésbé vonzó a tanári hivatás, és már ebben az évben hiány lehet az idegen nyelveket, matematikát vagy informatikát oktatókból. Az SaS képviselőinek elsősorban a szabadidős utalványok szúrnak szemet, amelyet Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter osztana szét. A párt elsősorban a tanárok fizetésemelését kéri, továbbá szerintük a szakkörök helyett a tankönyvekbe és oktatási segédeszközökbe kéne fektetni.

Igor Matovič válaszul közölte, az oktatási minisztérium elé vonulna a tanárokkal, hozzátette, hogy már régóta kommunikál az SaS párttal a tanári fizetések emeléséről, de a pártnak nem tetszik az a mód, ahogyan növelné a tanári béreket.

Többször is elutasították a forrásokat azzal a bűvös képlettel, hogy az adóemelés számukra vörös vonal” – közölte a pénzügyminiszter, aki a gazdag cégek megadóztatásából származó pénzt fordítaná a tanárok fizetésére. Matovič Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszternek egy hetet adott arra, hogy az ügyben közös nevezőre jussanak.

Gröhling: Ha továbbra sem emeli a kormány a tanárok fizetését, megyek velük tüntetni

Pozsony |

Amennyiben az iskolai szakszervezetek tiltakozásukat fogják kifejezni amiatt, hogy az oktatási ágazatban nem emelik a béreket, Branislav Gröhling (SaS) tárcavezető valószínűleg velük tart majd.

(refresher)

Bevezető

A pénzügyminiszter az oktatási minisztérium elé menne, az oktatási miniszter a pénzügyminisztérium előtt demonstrálna a tanárok fizetésemelése miatt.

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment