Search by category:
Egyéb kategória

FIGYELEM! Csalók telefonálnak a Szlovák Posta nevében!

FIGYELEM! Csalók telefonálnak a Szlovák Posta nevében!
Csóka Zsófi
2022. 05. 13., p – 16:53

2022. május 13., péntek – 17:15
Friss ikon
Off

Törzs

A Szlovák Posta arra kéri a polgárokat, hogy legyenek körültekintőek, és ne válaszoljanak a gyanús telefonhívásokra. Rendkívül fontos, hogy ne adják meg a bankkártyaadataikat, mivel elveszíthetik a pénzüket.

Az SMS-ek és e-mailek így néznek ki.

A Szlovák Posta már több mint 30 különböző típusú megvezető e-mailt regisztrált, amelyek első ránézésre úgy tűnnek, mintha valóban a postától származnának. Ezek közül van, amelyik megkéri a címzettet, hogy fizessen egy küldemény kézbesítéséért, esetleg fizessen vámot, de akad olyan is, amely által állítólagos értékes nyereményeket vagy készpénzt lehet nyerni.

„A Szlovák Posta sosem kéri e-mailben vagy SMS-ben, hogy az ügyfelek fizessenek. A megrendelő a küldeményt az áru megrendelésekor, vagy a küldemény postán, futárnál vagy BalíkoBOX-ban történő átvételekor fizeti ki. Ugyanez vonatkozik a vám és az általános forgalmi adó fizetésére is – a csomag átvételekor kell értük fizetni” – mondta Ivana Dorčáková szóvivő.

A hitelkártya biztonsági kódját kérő gyanús telefonhívások, üzenetek és e-mail címek egyértelműen arra utalnak, hogy csalásról van szó. Ha már válaszolt ilyen e-mailre, és kárt szenvedett, forduljon a rendőrséghez.

(tvnoviny.sk, cszs)

Bevezető

A csalók titkosított telefonszámokról hívnak, és a Szlovák Posta alkalmazottjaként mutatkoznak be. Ezután azt mondják az ügyfélnek, hogy a posta egy nagyobb összeget fog neki fizetni – céljuk a hitelkártyák és bankszámlák információinak megszerzése.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment