Search by category:
Egyéb kategória

Remišová szerint az SaS a gazdag vállalkozók érdekeit védi

Remišová szerint az SaS a gazdag vállalkozók érdekeit védi
Mészáros Richárd
2022. 05. 14., szo – 13:40

2022. május 14., szombat – 13:59
Friss ikon
Off

Törzs

„Ha a Za ľudí párton múlna, a segélyt már régen jóváhagytuk volna” – mondta. Remišová ugyanakkor visszautasította azokat az állításokat, amely szerint az intézkedéscsomag néhány pontja „elvesz a szegényektől, és a gazdagoknak ad”, valamint azokat a kritikákat is, amelyek a megemelt adók veszélyeire figyelmeztetnek. „Személy szerint nem látok kivetnivalót abban, ha megadóztatják a világjárvány idején pénzt kereső cégeket” – fűzte hozzá.

Remišová vitapartnere Juraj Blanár, a Smer alelnöke volt, aki szerint ha a kormánynak nem sikerül egyezségre jutnia az intézkedéscsomagot illetően, akkor le kell modaniuk. „Ha nem tudnak megegyezni az emberek megsegítésében, akkor távozzanak, adják fel” – hangsúlyozta.

Blanár elmondta, a Smer néhány módosító javaslat benyújtását tervezi. Bírálta például az adóbónusz-javaslatot, amely mint mondta, megrövidíti az önkormányzatok költségvetését. Remišová szerint azonban az önkormányzatokat a nem hatékony gazdálkodás teszi tönkre, példaként említette a túlárazott pályázatokat.

Blanár a műsorban elismételte, a Smer ellenzi az orosz olaj- és gázellátás „átgondolatlan”, azonnali leválasztását. „Teljes katasztrófa lenne, soha nem támogatjuk ezt” – mondta.

Remišová erre reagálva kifejtette, a kérdés jelenleg nem az, hogy leállítjuk-e az orosz gáz- és olajellátást, hanem hogy Oroszország megteszi-e ezt. „Ezért Szlovákia számára stratégiailag fontos, hogy foglalkozzunk az energiaellátás diverzifikációjával, és mielőbb felszámoljuk az Oroszországtól való függést” – hangsúlyozta.

Bevezető

Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes reméli, hogy a kormánykoalíciónak a jövő hét folyamán sikerült megállapodásra jutnia az inflációellenes segélycsomagot illetően, ahogy azt is, hogy a javaslatot az SaS is támogatja majd. Úgy véli, Sulíkék jelenleg a gazdag vállalkozók érdekeit védik – jelentette ki az RTVS Sobotné dialógy című műsorában.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment