Search by category:
Egyéb kategória

Sulík szerint Matovič félrevezet mindenkit, az adóbónusszal csak a gazdag családok járnának jól

Sulík szerint Matovič félrevezet mindenkit, az adóbónusszal csak a gazdag családok járnának jól
Kulcsár Péter
2022. 05. 15., v – 19:44

2022. május 15., vasárnap – 19:57
Friss ikon
Off

Törzs

Az adóbónusz 100 euróra történő emelése, miközben a maximális összeget a bruttó jövedelem 29 százalékában javasolják megállapítani, alapvetően hibás

– kezdte mondandóját Richard Sulík (SaS).

A gazdasági miniszter kiemelte, a többgyermekes, rendkívül szegény családok esetében a juttatás összességében csökkenni fog, egy tehetős család viszont több száz eurót kaphat majd pluszban.

Ez az intézkedés nem szociális, és még csak nem is hasznos, ráadásul nagyon drága, és a számlát az önkormányzatoknak kell állniuk

– figyelmeztetett a gazdasági miniszter.

Az SaS szerint az adóbónusz finanszírozása is problémás. Matovič azt állítja, jobb, ha az állam gondoskodik róla, mintha a polgármesterek intéznék.

„Az ilyen érvek teljesen elhibázottak, és azt bizonyítják, hogy a pénzügyminiszter nem tiszteli az önkormányzatokat. A városoknak és községeknek kell majd növelni a helyi adókat, ha Igor Matovič közel 600 millió eurót elvesz tőlük, pusztán azért, mert naívan azt hiszi, jobban tudja kezelni az államháztartást, mint a polgármesterek” – tette hozzá Sulík.

Bevezető
Pozsony |

Az SaS felszólította Igor Matovičot (OĽaNO), hagyjon fel azzal a retorikával, amit a családok támogatása kapcsán folytat – szerintük a pénzügyminiszternek egyszerűen nincs igaza.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment