Search by category:
Egyéb kategória

Matovič: Szerdán kerül a kormány elé a családok megsegítésére vonatkozó javaslat

Matovič: Szerdán kerül a kormány elé a családok megsegítésére vonatkozó javaslat
Mészáros Richárd
2022. 05. 16., h – 19:18

2022. május 16., hétfő – 19:45
Friss ikon
Off

Törzs

A miniszter tájékoztatása szerint a támogatási javaslat gyerekenként 50 euró családi pótlékkal és havi 50 euró további pótlékkal számol. Ha a szülők dolgoznak, 50 eurós adóbónuszban részesülnének gyerekenként, és további 50 euróban, ha a gyerek 15 évnél fiatalabb. Matovič közölte, az SaS kivételével három koalíciós párt támogatja a javaslatot. Hozzátette, reméli, hogy a parlamentben kellő támogatást kap a tervezet.

Az önkormányzatok költségvetését nem érinti a javaslat – mondta. „Nem igaz, hogy az önkormányzatoktól veszünk el” – mondta Matovič, és hozzátette, az adóbónusz bevezetése ellenére évről évre magasabb az önkormányzatok költségvetése.

Az intézkedések agyagi fedezetéről azt mondta, a Sme rodina és a Za ľudí is támogatja az elképzelést. „Tudjuk, hogy SaS duzzog. Talán azt hiszik, ha azt mondják, hogy megvétózzák a szükséges forrásokat, nem lesz bátorságunk keresztülvinni a javaslatot a parlamentben, és ezzel megakadályozzák a családoknak nyújtandó támogatások kifizetését. Nem fogják megakadályozni, mindenképpen keresztülvisszük a javaslatot, akár egyetért az SaS, akár nem” – mondta Matovič.

A miniszter szerint a javaslatot az SaS vétója ellenére is a kormány és a parlament elé kell terjeszteni; úgy véli, lesz támogatottsága. Azt mondta, az SaS nem engedheti meg magának, hogy egy újabb kormányt buktasson meg. „Ebből nem jönne ki jól” – mondta Matovič. A pénzügyminiszter szerint nem valószínű, hogy az SaS megvétózza az intézkedéseket, csak bizonyos gazdag vállalatok szigorúbb megadóztatását fogja ellenezni.

Matovič felszólította az SaS-t, hogy „hagyja abba a hazudozást” és támogassa a családok megsegítésére irányuló tervet. „Bem fogunk meglepődni, ha végül úgy döntenek, hogy megvétózzák a gazdag cégek szigorúbb adóztatását, de akkor is a parlament elé terjesztjük a családok megsegítésére vonatkozó javaslatot” – hangsúlyozta Matovič.

Bevezető

Az inflációellenes intézkedések tervezete szerdán a kormány, csütörtökön pedig a parlament elé kerül – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Igor (OĽaNO) pénzügyminiszter. Matovič úgy véli, a koalíció rendezni fogja a nézeteltéréseket ebben a kérdésben. A családok megsegítése ellen harcolni szerinte „orbitális ostobaság”.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment