Search by category:
Egyéb kategória

Heger Zelenszkijt méltatta, és előre megköszönte Németország segítségét az olajembargó kapcsán

Heger Zelenszkijt méltatta, és előre megköszönte Németország segítségét az olajembargó kapcsán
Kulcsár Péter
2022. 05. 17., k – 13:04

2022. május 17., kedd – 14:29
Friss ikon
Off

Törzs

Scholz kiemelte, Németország kész segíteni Szlovákiát abban az esetben, ha az Európai Unió elfogadja az orosz olajembargóval kapcsolatos javaslatokat.

Heger és a német kancellár is megerősítette, az olaj- és gázforrások diverzifikációja elengedhetetlen: egyik alternatíva a cseppfolyósított földgáz, melynek köszönhetően nagyobb mennyiségű LNG áramolhatna Szlovákiába.

Ami Ukrajna európai kilátásait illeti, a miniszterelnök kiemelte, hazánk kész segíteni az országot az EU-csatlakozási kritériumok teljesítésében.

Látjuk, Zelenszkij elnök miként vezeti rendületlenül népét a függetlenségük megőrzéséért vívott harcban

– mondta Heger, aki egyúttal hozzátette, az ukrán elnöknek és nemzetének óriási lehetősége van arra, hogy a háború után egy teljesen demokratikus jogállamot építsenek fel.

A miniszterelnök tájékoztatta Scholzot, hogy július 1-jétől Szlovákia tölti be két fontos közép-európai csoportosulás, a visegrádi négyek és a szlavkovi hármak elnökségét. A szlovák elnökség programján az a téma is szerepel, hogyan járulhat hozzá Közép-Európa az új geopolitikai helyzetben az EU megerősítéséhez.

A kormányfő a beszélgetés végén meghívta Olaf Scholzot Szlovákiába.

Bevezető
Pozsony |

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő kedden telefonbeszélgetést folytatott Olaf Scholz német kancellárral, mely során többek között megvitatták az energiaszektor és Ukrajna helyzetét.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment