Search by category:
Egyéb kategória

Önnek is meggyűlt már a baja a betétdíjas palackokkal? Egyre többen panaszkodnak!

Önnek is meggyűlt már a baja a betétdíjas palackokkal? Egyre többen panaszkodnak!
Balaskó Réka
2022. 05. 17., k – 10:03

2022. május 17., kedd – 16:00
Friss ikon
Off

Törzs

Most volt egy nem túl kellemes élményem a betétdíjas palackokkal. Az ember nem mindig veszi észre, hogy a pénztárcájában maradt még jegy a betétdíjra, és ma jöttem rá, hogy még maradtak nálam kuponok. A Lidlben a hölgy a nágyből kettőt visszaadott azzal, hogy csak 30 napig érvényesek, de ez nincs feltüntetve egyiken sem. Figyeljetek erre a határidőre. El sem akarom képzelni, mennyi 15 cent maradt így náluk” – írta egy Jozef nevű vásárló a Nekŕmte nás odpadom Facebook-oldalra.

Mit reagált a Lidl, és milyen szabályok vannak a többi üzletláncnál? Válaszok a galériában!

Önnek is meggyűlt már a baja a betétdíjas palackokkal? Egyre többen panaszkodnak!
2022. 05. 17., k – 10:14
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: facebook, shutterstock

A dühös vásárló bejegyzése alatt többen hasonló panaszokkal álltak elő. Egy hozzászóló arról számolt be, hogy a palackokat gyakran nem tudja visszaváltani akárhol, mivel azokat csak ott adhatja le, ahol vásárolta – írja a pluska.sk.

A probléma fő forrása az lehet, hogy majdnem minden üzletláncnak saját szabályai vannak a betétdíjas palackok rendszerére. A rendszer működtetője azonban hangsúlyozta, hogy az automatákból származó jegyek érvényességét nem szabadna korlátozni, és a kereskedőnek el kell fogadniuk azokat, ha olvashatóak. Így még ha a vásárló el is felejti beváltani a kupont, vagy nem akarja azonnal felhasználni a palack visszavétele után, akkor a következő vásárláskor megteheti.” – közölte  Lucia Morvai szóvivő. 

(pluska)

Bevezető

Már ötödik hónapja vásárolunk Z jelzéssel ellátott palackokat, de a vásárlók nap mint nap rengeteg problémával szembesülnek. Az egyik ilyen a visszaváltható kuponok érvényességi ideje.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment