Search by category:
Egyéb kategória

90 menekültet szállásolt el az állam segítsége nélkül

90 menekültet szállásolt el az állam segítsége nélkül
Balaskó Réka
2022. 05. 18., sze – 12:49

2022. május 18., szerda – 15:49
Friss ikon
Off

Törzs

A szálloda 2016 óta az enyém, de az elmúlt három évben albérletbe adtam. Alapvetően, amint elkezdődött az orosz invázió Ukrajnában, a feleségemmel megegyeztünk, hogy megnyitjuk, mivel a szálloda a Covid miatt zárva volt. Két nap alatt rendbe hoztuk a helyet. Tájékoztattuk az embereket a Facebookon, ahol több ezer rajongónk van. Segítséget kértünk tőlük, és a válaszuk elképesztő volt. Elkezdtek játékokat, ruhákat, némi gyógyszert, és ami a legfontosabb, élelmet hozni” – mesélte a tulajdonos a pluska.sk-nak.

A tulajdonos Hotel Garden nevű szállodájában jelenleg 90 nő és gyermek van elszállásolva, mindez havi 15 ezer euróba kerül, amelyet a saját költségükből és adományokból finanszíroznak. Hozzátette, hogy először az érkező menekültek csak pár napot maradtak, majd a környező országokba mentek. Egy nagyobb, Harkivból érkező csoport azonban maradt. Tomáš hozzátette, hogy sokak élete teljesen tönkrement, házaikat teljesen lerombolták a háborúban.

„Az ajtónk addig nyitva áll, amíg szükségük van rá. Biztos, hogy senki sem fogja egyik napról a másikra az utcára dobni őket” – mondta a tulajdonos hozzátéve, hogy sikerült átlátható számlát nyitniuk a gyűjtésre, mivel azt a belügyminisztérium már jóváhagyta.

FOTÓK a galériában!

90 menekültet szállásolt el az állam segítsége nélkül
2022. 05. 18., sze – 12:51
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: pluska

(pluska)

Bevezető

Tomáš Porhajaš és családja saját szállodájában, Kassabélán (Košická Belá) már 90 ukrán nőnek és gyermeknek adott szállást, mindezt a saját költségükön.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment