Search by category:
Egyéb kategória

Bemutatják az első hidrogénmeghajtású vonatot Érsekújvárban

Bemutatják az első hidrogénmeghajtású vonatot Érsekújvárban
Száz Ildikó
2022. 05. 19., cs – 12:45

2022. május 19., csütörtök – 14:00
Friss ikon
Off

Törzs

A Coradia iLint Railshow 2022 május 17-én veszi kezdetét Prágában és május 25-ig tart, a csehországi Ústí nad Labemben ér véget. A társaság tájékoztatása szerint a kilenc napos turné idején több szlovákiai állomáson is bemutatják a 21. század korszerű tömegközlekedési eszközét. Pénteken, május 20-án Zsolnán, Privigyén, Nyitrán és 16.45 órától Érsekújvárban láthatja a vonatot a közönség. Szombaton reggel 8 órakor Komáromban, 10 órakor Dunaszerdahelyen és 11 óra után a pozsonyi vasútállomáson szemlélhetik meg az érdeklődők. A terepszemlére a www.vlaky.net honlapon iratkozhatnak fel a látogatók. Ezt a vonattípust az Alstom cég német és francia szakértői tervezték, a projektet a német gazdasági minisztérium és a német kormány is támogatta.

Első alkalommal a vonatot 2016-ben, a berlini InnoTrans nagyvásáron mutatták be a nyilvánosságnak. Két évre rá helyezték üzembe Németországban. A vonatot olyan üzemanyagcella hajtja, amely a hidrogént és az oxigént elektromos árammá alakítja.

Bevezető
Érsekújvár |

Első alkalommal mutatja be Szlovákiában és Csehországban az Alstom társaság az első és egyetlen Coradia iLint™ típusú hidrogénmeghajtású, környzetkímélő személyvonatot.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment