Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová Svájcban élő szlovákokkal találkozott Zürichben

Čaputová Svájcban élő szlovákokkal találkozott Zürichben
Mészáros Richárd
2022. 05. 20., p – 20:54

2022. május 20., péntek – 20:55
Friss ikon
Off

Törzs

A szintén Svájcban élő Mária Wimmer-Kovačičová a találkozón elmondta, hogy a zürichi szlovák katolikus missziót a megszűnés vagy a leépítés veszélye fenyegeti. Wimmer-Kovačičová tájékoztatása szerint folyamatosan bővül a svájci szlovákok közössége. Pénzügyi segítségre és önkéntesekre is szükségük lenne. A szlovák katolikus misszió anyagilag is segíti a közösséget, és adománygyűjtéseket is szerveznek – tette hozzá. „A katolikus misszió az egyetlen intézmény, ahol találkozhatunk. Az életünk része” – jegyezte meg. A szlovákoknak azt üzente, a Svájcban élő honfitársaik szívükben őrzik Szlovákiát, és igyekeznek öregbíteni az ország jó hírét külföldön is.

A svájci szlovák közösség tagjai aktívan ápolják a szlovák hagyományokat és a szellemi örökséget – mutatott rá Čaputová. Fontos – fogalmazott – hogy megőrizzék azt, ami összeköti őket az hazájukkal. Elmondta, olyan emberekkel találkozott Svájcban, akik más-más időpontban és körülmények között hagyták el Szlovákiát, és most különböző területeken dolgoznak az országban. „A hazaszeretet összeköt bennünket. Az, hogy ma itt találkoztunk, szintén ezt bizonyítja” – jegyezte meg Čaputová.

Bevezető
Pozsony |

Zuzana Čaputová köztársasági elnök pénteken Svájcban élő szlovákokkal találkozott Zürichben. Elmondta, nagyra értékeli tevékenységüket, és azt, hogy ápolják a szlovák hagyományokat. Munkájáért köszönőlevelet adott át Arisztid Zelenaynak, Joseph Sopkónak és Dalibor Kálnýnak.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment