Search by category:
Egyéb kategória

Kikapott a DAC a gyenge színvonalú kerületi derbin

Kikapott a DAC a gyenge színvonalú kerületi derbin
Lencsés Zoltán
2022. 05. 21., szo – 18:46

2022. május 21., szombat – 19:02
Friss ikon
Off

Törzs

A harmadik sárga lapja miatt eltiltását töltő Joao Janeiro szokása szerint ismét alaposan megkeverte a lapokat a kezdőcsapat összeállításánál: a DAC trénere pihenőt adott Kružliaknak és Krstovicnak a keddi Európa-konferencialiga-selejtező miatt, február óta először szavazott bizalmat Matúš Malýnak, ráadásul formációt is váltott, ezúttal a három belső védős rendszert választotta. Szintén a meglepetés kategóriába esik (bár a legtöbb szurkoló kétségkívül elégedetten nyugtázta), hogy Sebastian Nebyla ezúttal a cserepadra szorult, Njie viszont megtartotta helyét a kezdőben múlt heti gyengébb teljesítménye ellenére is.

Az első húsz percben nemhogy helyzetet, de még csak helytetféleséget sem láthatott a City Aréna közönsége. A felek (enyhe Spartak-mezőnyfölény mellett) nem tudtak egyetlen szép támadást sem vezetni, ráadásul a tizenhatosok közti játéknak sem volt különösebben erős tempója.

26 percet kellett várni az első helyzetre, ami rögtön ziccer is volt. Veszelinov kifogott a berobbanó Azevedón, fél perccel később pedig Olejník lövésénél is nyújtóznia kellett a magyar hálóőrnek.

A dunaszerdahelyiek a 36. percben veszélyeztettek először, Balogh tekerése egy szép egyéni akció végén csak centikkel ment mellé.

Egy perccel később, azaz a 37. percben érkezett el a búcsú nagy pillanata: Martin Škrtelt, aki már nem volt olyan állapotban, hogy végigjátssza a mérkőzést, ikonikus mezszámának percében cserélte le Michal Gašparík vezetőedző. A legendás hátvéd a Liverpool indulójára, a You’ll never walk alone-ra ballagott le a pályáról, vastaps közepette.

A négyperces közjáték után újra álmos tempóban folytatódott a mérkőzés, bár Azevedo fejesénél és Mikovič éles szögből leadott lövésénél sem járt messze a Spartak attól, hogy előnybe kerüljön. Az első játékrészben a sárga-kékeknek egyetlen veszélyesebb momentuma volt, a mérkőzés pedig legfeljebb csak nyomokban tartalmazta a kerületi derbik hangulatát.

A szünetre is maradtak furcsaságok, és ezalatt nem feltétlenül a pályán megrendezett esküvőt tartjuk: a DAC ugyanis hármat cserélt (Blackman, Dimun és Balogh távozott, Andzouana, Nebyla és Szánthó érkezett). Bár a sárga-kékek gyengén játszottak az első félidőben, ezek a cserék nem a teljesítmény, sokkal inkább a keddi mérkőzés miatti erőspórolás jegyében történtek.

A második félidőben a DAC már nem adta át olyan mértékben a teret a hazaiaknak, mint korábban, de a színvonal és a helyzetek száma így sem gyarapodott. Egy óra elteltével Gašparík kettős cserével próbálta meg felrázni a játékot – Iván Alex perceken belül csempészett némi izgalmat a mérkőzésbe, kétszer is veszélyesen lőtt kapura. A 70. perc környékén ismét egyértelműbbé vált a hazai Spartak mezőnyfölénye, Bukata révén újabb komoly lehetősége akadt a nagyszombatiaknak. A 80. percben előnybe kerültek a hazaiak: egy hosszú indításra Yusuf lódult meg, és az asszisztáló Andzouana és Malý között a hálóba lőtt – 1:0. Yusuf két perc alatt duplázhatott volna, de kevéssel a kapu mellé lőtt. A hajrában egy kavarodásnál és Iván szabadrúgásánál is megduplázhatták volna előnyüket a hazaiak, de a helyzetek kihasználatlanok maradtak. A Spartak a helyzetek száma alapján megérdemelt győzelmet aratott.

A hazaiak a 3., a DAC a 4. helyen zárta a rájátszást. A dunaszerdahelyiek kedden a liptószentmiklósiak ellen lépnek pályára az Európa-konferencialigáért kiírt rájátszás elődöntőjében.

Góllövő: Yusuf (81.).

Játékvezető: Gemzický, 8037 néző.

Sárga lap: Ujlaky, ill. Dimun

TRNAVA: Takáč–Koštrna, Škrtel (37. Ujlaky), Kóša (59. Kozak), Mikovič–Szavvidisz, Procházka, Vlasko (70. Boateng), Bukata–Azevedo (59. Iván), Olejník (46. Yusuf).

DAC: Veszelinov–Blackman (46. Andzouana), Brunetti (85. Sharani), Malý, Muhamedbegovic, Davis–Dimun (46. Nebyla), Njie–Anrezinho (70. Veselovský), Balogh (46. Szánthó), Moumou.

Cím
Spartak Trnava–DAC 1:0 (0:0)

Bevezető

Martin Škrtel búcsúmeccsén a DAC labdarúgócsapata 1:0-ra kikapott Nagyszombatban, egy a szokásosnál gyengébb színvonalú és kevésbé parázsló kerületi derbin. A sárga-kékek számára az Európa-konferencialiga-rájátszással folytatódik a szezon.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Lencsés Zoltán

Read More

Post Comment