Search by category:
Egyéb kategória

Politológus: Heger lemondott a kormány vezetéséről

Politológus: Heger lemondott a kormány vezetéséről
Kulcsár Péter
2022. 05. 21., szo – 11:43

2022. május 21., szombat – 12:00
Friss ikon
Off

Törzs

A kormányfőnek nincs tárcája, ez pedig azért van így, hogy legyen elég tere a kormány irányítására, a politikai engedmények megtárgyalására és a programnyilatkozatok végrehajtásának ellenőrzésére

– magyarázta Világi, aki úgy gondolja, Eduard Heger (OĽaNO) mintha beletörődött volna abba a helyzetbe, hogy a kompromisszumok keresése fontosabb, mint az érdemi kormányzás.

Mindez összefüggésben áll azzal, hogy nincs erős politikai pozíciója, nem ő a legerősebb párt vezetője, és nem versenyezhet kihívójával, Igor Matovičcsal (OĽaNO) sem – mondta a szakember.

Világi szerint a családtámogatási intézkedések kapcsán újból fellángoló koalíciós krízis a kormánypártokat olyannyira kifáraszthatja, hogy többen a jelenlegi kormány bukását támogatnák, illetve a miniszterek lemondanának pozíciójukról annak érdekében, hogy megpróbálják keresztülvinni javaslataikat.

Bevezető
Pozsony |

A pozsonyi Komenský Egyetem politológusa, Aneta Világi szerint a jelenlegi koalíciós válság közepette úgy tűnik, a miniszterelnök lemondott a kormány vezetéséről, és helyette a kompromisszumok keresésére összpontosít.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment