Search by category:
Egyéb kategória

Giro d’Italia – Ciccone hegyi befutót nyert

Giro d’Italia – Ciccone hegyi befutót nyert
Mészáros Richárd
2022. 05. 22., v – 17:41

2022. május 22., vasárnap – 17:41
Friss ikon
Off

Törzs

Vasárnap a Rivarolo Canavese és Cogne közötti 178 kilométeres távval a balatonfüredi sprintet megnyerő Mark Cavendish – egy nappal 37. születésnapja után – 300. szakaszát teljesítette háromhetes viadalon. Azonban ez az etap nem róla vagy a többi sprinterről szólt, ugyanis 3980 méter szintkülönbség és két első kategóriás emelkedő, majd a négycsillagos nehézségű etap végén a második kategóriás hegyi befutó várt a mezőnyre.

A szakasz elején történt egy tömegbukás, a magyarok közül senki nem volt érintett benne, a rózsaszín trikós Richard Carapaz viszont kidőlt a fűre, ám mindenki folytatni tudta a versenyt. Nehezen alakult ki a nap szökése, végül 27 fős csoport tudott eltekerni, ebben ott volt Fetter Erik (EOLO-Kometa), aki a középső kategorizált emelkedőn szakadt le a széthulló bolyból.

A szombati nagy iram után a mezőny élén nyugodtabb tempót választott az Ineos Grenadiers, az UAE rövid iramnövelését leszámítva a brit sor vezetett.

Az élbolyban a hegyi pontversenyben három éve győztes olasz Giulio Ciccone a záró emelkedő alján utolsó vele maradt riválisait is lerázta, a hegyen pedig olyan sebességgel tekert fel, hogy senki nem veszélyeztette harmadik Giro-szakaszsikerének megszerzésében. Arra is volt ideje, hogy az utolsó kilométeren kiélvezze diadalát, a célba betekerve pedig – akárcsak három éve – napszemüvegét eldobva ünnepelt, ezzel az idei Girón immár harmadszor született olasz etapsiker.

Az esélyesek csoportjában nem volt támadás, az ecuadori Carapaz őrzi a Maglia Rosát, az élcsoport nem változott az összetettben.

Bevezető

Giulio Ciccone nyerte hegyi befutóban a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny 15. szakaszát, amelyen Richard Carapaz megtartotta első helyét az összetettben.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment