Search by category:
Egyéb kategória

Kolíková szerint az Alkotmánybíróság elé kerülhet az inflációellenes csomag

Kolíková szerint az Alkotmánybíróság elé kerülhet az inflációellenes csomag
Mészáros Richárd
2022. 05. 22., v – 14:38

2022. május 22., vasárnap – 14:52
Friss ikon
Off

Törzs

Kolíková a törvénycsomag fő problémáját abban látja, hogy azt gyorsított eljáráson belül szeretnék megszavazni. Úgy véli, Igor Matovič (OĽaNO) csomagjának azokat is segítenie kéne, akik valóban rászorulnak, példaként említette a munkanélkülieket és a nyugdíjasokat is. Nem gondolja, hogy kizárólag a családokat célzó hatalmas törvénycsomag elfogadása a helyes út.

Pellegriniék emellett egy módosító indítványt nyújtottak be, amelyben arra kérik a képviselőket, hogy egyszeri juttatás járjon a dolgozóknak is, valamint hogy a nyugdíjasok a karácsonyi ünnepek előtt egy újabb nyugdíjtámogatást kapjanak. Mint mondták, ha ezek a feltételek nem teljesülnek, nem támogatják a törvénycsomagot.

Kolíková egyetért azzal, hogy szükség van egy szociális csomagra, az SaS ezért egy olyan csomagot dolgozott ki, amely egy lakhatásra vonatkozó támogatást is tartalmaz, valamint megemeli a létminimum összegét.

Azt, hogy Matovič Kotlebáékkal tárgyalt, Kolíková „meglehetősen undorítónak” tartja. Pellegrini szerint ez jól mutatja, hogy Matovič mi mindenre képes azért, hogy elérje a célját. Pellegrini elmondása szerint pártja, a Hlas kizárta az OĽaNO-val, valamint az ĽSNS-szel való együttműködést, nem zárkózik el azonban a Republikával való közös munkától. 

Bevezető

Mária Kolíková (SaS) igazságügy-miniszter szerint elképzelhető, hogy a végén semmilyen szociális csomag nem lesz megszavazva, Igor Matovič (OĽaNO) törvénycsomagja pedig végül az Alkotmánybíróság elé kerül.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment